Actuele reisinformatie naar Italië met Green Pass en dPLF

| Laatste Update 01-06-2022 |

Ga je op reis?  Er geldt voor Italië een groen reisadvies en er zijn diverse versoepelingen. Per 1 mei is de Green Pass in Italië komen te vervallen, dit geldt ook voor de mondkapjesplicht binnen. Vanaf 1 juni heb je voor reizen naar Italië geen Corona bewijs meer nodig. Blijf op de hoogte van het huidige reisadvies en de geldende maatregelen. Alle benodigde en actuele informatie vind je hier. 

 Zelf wonen wij in Italië en volgen landelijk -, regionaal - en lokaal nieuws over de coronamaatregelen op de voet. Lees hier de actuele informatie voor Italië. Vanuit officiële Nederlandse -, Belgische - en Italiaanse bronnen is een pagina samengesteld met alle Corona ontwikkelingen in Italië en specifieke informatie omtrent het reizen van Nederlanders en Belgen naar Italië.

 

Coronavirus en reizen naar Italië

Actueel reisadvies Italië

De kleurcode voor heel Italië groen. Je hoeft bij terugkeer uit Italië naar Nederland geen coronabewijs of negatieve test meer te laten zien. De actuele kleurcodes voor Italië, zowel per regio als per provincie, zijn te vinden op deze website van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Europese Unie hanteert deze EU kaart met kleurcodes voor Italië. Het Ministerie van Buitenlandse zaken in België hanteert op deze website ook een reisadvies voor Italië. 

Reizen naar Italië met vliegtuig of auto

Wanneer je vanuit Nederland naar Italië reist hoef je per 1 juni geen Corona (herstel)bewijs of negatieve test meer te laten zien.

Vanaf 1 mei is de Green Pass in Italië komen te vervallen, dit geldt ook voor de mondkapjesplicht in binnenruimten. Voor vliegtuigen, treinen en schepen is er nog de verplichting voor het Ffp2-masker (tot 15 juni). 

Lees ook meer op de website van de Italiaanse regering

Voor binnenkomst in Italië is er per 1 mei geen EU Digital Passenger Locator Form (dPLF) meer nodig.

Terugreizen naar Nederland

De COVID-19-reisbeperkingen zijn opgeheven voor Nederland. Wanneer je vanuit Italië terug naar Nederland reist hoef je bij aankomst in Nederland geen coronabewijs of negatieve test te laten zien. Er zijn ook geen formulieren nodig. 

Via het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je meer informatie over reizen door andere Europese landen zoals België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ook handig is deze reischeck van de Nederlandse Overheid. 

Wat is de huidige situatie? Het aantal coronabesmettingen in Italië

In Italië liggen de besmettingen dagelijks rond de 25.000 (op 60 miljoen mensen). Vanaf 1 april zijn er versoepelingen ingezet en per 1 mei is ook de Green Pass komen te vervallen. Op drukke plekken of in bijv. de supermarkt wordt nog vaak een mondkapje opgedaan door de bevolking. 

Een dagelijks actueel overzicht van alle corona-gevallen per regio en provincie in Italië vind je via deze link.

Kleurcode Italië (kaart 28 maart)

Regels op regionaal niveau 

Vanaf 1 mei is Italië vrij van beperkingen om Covid-19 te bestrijden. De Covid noodsituatie is komen te vervallen en daarmee ook de opdeling van de regio's naar kleur. Lees verder op deze Italiaanse website

Regio kaart Italië  

Per 1 mei is de Green Pass in Italië komen te vervallen, dit geldt ook voor de mondkapjesplicht buiten- en binnen. 

Restricties na 1 mei 2022 (tot 15 juni)

  1. Ffp2 monkapje is verplicht in theaters, bij binnenconcerten en in de bioscoop.
  2. Om met het openbaar vervoer te gaan, heb je tot 15 juni het Ffp2-masker nodig, op alle andere plaatsen wordt het alleen aanbevolen in geval van drukte. 

Meer info vind je op deze Italiaanse website

Wat is de (Super) Green Pass in Italië?

De Super Green Pass in Italië is voor iedereen met een 3e vaccinatie onbeperkt geldig. Dit geldt ook wanneer je 2 vaccinaties en een herstelbewijs hebt. Wanneer je geen booster of herstelbewijs hebt gehad na 2 vaccinaties, dan is de Super Green Pass 6 maanden geldig. Lees verder voor meer informatie over de (Super) Green Pass.

Ga je binnenkort op vakantie? Per 1 mei is Italië vrij van beperkingen om Covid-19 te bestrijden.

(Super) Green Pass Italië

Veel gestelde vragen over Corona en vakantie in Italië

De Green Pass is per 1 mei komen te vervallen. Moet ik dan als toerist toch kunnen aantonen dat ik gevaccineerd ben?

Voor de reis naar Italië moet je tot 1 juni een Corona (herstel) bewijs of negatieve test kunnen laten zien. In Italië zelf heb je geen bewijs meer nodig. 

Kunnen we naar het strand tijdens onze vakantie?

Strandtenten zijn vanaf half mei tot eind september open (afhankelijk van het weer). Kijk verder voor de stranden aan de Adriatische kust

Kan ik naar het restaurant tijdens mijn vakantie in Italië?

Momenteel kun je zowel binnen als buiten in restaurants eten. Lees meer over Italiaanse restaurants in het artikel 5x uit eten in Italië

Hoe kan ik veilig een reis boeken voor 2022?

Dat veel Nederlanders toe zijn aan een vakantie is niet zo vreemd. Na 2 jaar weinig of niet of vakantie te zijn geweest, wil je in alle rust kunnen genieten van een welverdiende vakantie. Boek je een reis voor 2022? Bereid je dan goed voor op je vakantie met de volgende tips. Lees ook over de reis- en vakantie ervaringen van Nederlanders die in het buitenland verbleven tijdens Corona het afgelopen jaar. 

5 Tips voor veilige vakantie

reisadvies Nederlanders corona

De 22 mooiste plekjes voor 2022

Waar ga je op vakantie in 2022? Voor welke regio kies je? Er zijn zo veel mooie plekjes in Italië, dat het lastig kiezen is. En waar is het veilig op vakantie gaan met Corona? Kies je voor het toeristische Toscane of het minder drukke en onbekende Le Marche of Puglia?

Of ga je liever naar de eilanden zoals Sicilië en Sardinië? Het blijft een lastige keuze. We hebben daarom een top 22 mooiste plekjes in Italië gemaakt! Zodat jij weet waar je veilig op vakantie kunt gaan in 2022. 

22 mooiste plekjes voor 2022

21 Mooiste plekjes in Italië voor 2021

Ontvang gratis reisgids voor jouw vakantie in 2022

  • Wil jij wel eens iets anders op jouw vakantie?
  • Geen tijd of zin om het allemaal zelf uit te zoeken? 
  • Op zoek naar insider tips van locals voor jouw vakantie naar Italië?

Dan is deze gratis reisgids voor jou!

Ontdek het geheim van Le Marche. In de mooiste regio van Italië vind je nog rust, ruimte en puurheid. Geen massa’s toeristen. En omdat de beste vakantie vaak begint bij een goede voorbereiding, maar het je helaas aan tijd ontbreekt, hebben we een gratis reisgids voor je.

In de reisgids staan de 10 hoogtepunten die je gezien moet hebben tijdens een vakantie in Le Marche. De tips variëren van zeldzame witte strandjes tot de mooiste bezienswaardigheden van Ancona, Loreto en Macerata. Volledig vernieuwd, 30 pagina's dik en al meer dan 2500x gedownload. Mis het niet!

IK WIL DEZE GRATIS REISGIDS

 
Gratis reisgids

Ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Omdat wij in Italië wonen volgen wij dagelijks al het nieuws over de coronamaatregelen. Wil je graag op de hoogte worden gehouden van veranderingen omtrent reizen of de situatie in Italië? Laat het ons weten via het onderstaande formulier. Je ontvangt een bericht wanneer er nieuwe relevante informatie beschikbaar is. Individuele vragen kunnen we helaas niet beantwoorden.

Ben je benieuwd wie wij zijn? Een korte introductie over ons en waar wij wonen in Italië vind je hier

Laatste update verzonden op 31-05-2022. 

Je emailadres is veilig bij ons. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven. Wij werken met een Privacy Policy

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer