Naar een camping of bed and breakfast in Italië?

Vakantie op een camping. Je houdt er van of helemaal niet. En wat als je nog nooit hebt gekampeerd? Moet je er wel aan beginnen? Want als je gaat kamperen dan vergt dat voorbereiding. Je moet van te voren namelijk wat spullen aanschaffen. Dit kan je zo uitgebreid maken als je zelf wilt, maar je ontkomt er niet aan.

Anderzijds kun je ook kiezen voor een Bed & breakfast. Want B&B’s in Nederland zijn de laatste jaren erg populair geworden. Maar is overnachten in een B&B niet een stuk duurder dan verblijven op een camping? En wat betekent overnachten bij een bed and breakfast in Italië precies?

Of je nu gaat overnachten in een kleinschalige B&B of een kiest voor een luxe ‘glamping’ in Italië, de keuze is erg groot en divers. Lees daarom voor een fijne vakantie in Italië de verschillen tussen een overnachting in een bed and breakfast of een verblijf op een camping.

 

Waarom kiezen voor een camping in Italië?

  1. Wil je ‘back to basic’ of ‘één zijn met de natuur’ dan kies je voor een camping. Want tijdens een overnachting in de tent heb je de mogelijkheid om frisse buitenlucht in te ademen.
  2. Houd je van vertier? Dan ben je op de camping op je plek. Er is veel gezelligheid op een camping met alle mensen om je heen.
  3. Ideaal voor kinderen. Kinderen maken vaak snel vriendjes en er zijn veel animatie mogelijkheden om ze te vermaken.
  4. Het kan heel goedkoop met een tent, luchtbed en slaapzak, want kamperen kun je zo duur maken als je zelf wilt. Wil je wat meer luxe dan kun je kiezen voor een caravan, luxe safari tent of vouwwagen.
  5. Mag je viervoeter mee op vakantie? Huisdieren zijn over het algemeen toegestaan op een camping.

De meeste campings in Italië liggen aan de Adriatische zee. Zoals in de regio Le Marche, hier vind je nog uitgestrekte, brede zandstranden of steile rotsen bij de Monte Conero. Met de zee in de buurt en mooie Italiaanse dorpen nabij is de regio Le Marche op de camping een goede plek om de vakantie door te brengen.

5 Redenen voor een vakantie in een Bed and Breakfast

  1. De lastige slapers zullen meer tot rust komen in een slaapkamer onder het dak van een bed and breakfast.
  2. Ben je gesteld op privacy? Een bed and breakfast is vaak kleinschalig waardoor je meer van je rust en privacy kunt genieten.
  3. Houd je van comfort of luxe dan kies je voor een bed and breakfast. Je beschikt over een slaapkamer met bed en een eigen badkamer.
  4. In geval van zomerhitte of natte en/of koude nachten heb je in een bed and breakfast de keuze voor verwarming en/of airco.
  5. Bang voor beestjes? Dan beter overnachten in een accommodatie met een dak boven je hoofd.

In Italië vind je diverse Nederlanders die naar de laars zijn geëmigreerd en hun Ik-vertrek droom hebben laten uitkomen. De accommodaties van de Nederlandse B&B eigenaren in Italië liggen over het algemeen op de mooiere plekken, zij het soms wat afgelegen.

Bed and breakfast of een agriturismo in Italië?

Toch liever overnachten in een B&B? Het programma “Bed & Breakfast” is ondertussen bij velen bekend. Drie stellen die allemaal een Bed and Breakfast runnen, gaan een nachtje bij elkaar slapen. Is dit de B&B die je tijdens een vakantie in Italië aantreft? Lees verder voor de verschillen tussen een B&B en agriturismo in Italië en waar kun je het beste naartoe gaan voor jouw vakantie.  

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer