Reizen naar Italië, tips voor autovakantie of vliegen

Op vakantie naar Italië? Wanneer je gaat reizen door Italië ben je op zoek naar tips voor een autovakantie. En ook als je gaat vliegen ligt Itaië aan je voeten. Voor jong en oud. Of het nu gaat om een strandvakantie aan de Middelandse zee of dat je met de auto op vakantie gaat naar de meren in noord Italië. Tijdens je vakantie zijn er genoeg mogelijkheden om te ontspannen of juist te genieten van een actieve dag uit. Je reist telkens door prachtige natuur, pittoreske dorpjes en historische steden. Voor wandelaars, natuur- en cultuurliefhebbers is er genoeg te beleven. Ontdek je liever de plekken die nog minder bekend zijn? Dan ben je ook in Italië aan het goede adres. Italië biedt voor ieder wat wils! Klik op een onderwerp en lees hoe het jou helpt bij het plannen van een onvergetelijke vakantie naar Italië.

 

Reizen door Italie

Coronavirus en reizen voor een vakantie naar Italië

Hoe gaat het met je geplande vakantie naar Italië? Kunnen we nog op vakantie naar Italië? Dat zijn vragen waarop de antwoorden voor iedereen verschillend kunnen zijn. Er is op dit moment erg veel informatie over het onderwerp ‘Coronavirus en reizen naar Italië’ te vinden. Maar het is niet altijd duidelijk welke informatie actueel of speculatief is. We hebben daarom vanuit officiële Nederlandse – en Italiaanse bronnen een pagina samengesteld met specifieke informatie omtrent het reizen naar Italië.   

Italiaanse cultuur anno 2020

Op vakantie naar de Adriatische kust deze zomer?

Op vakantie naar de Adriatische kust deze zomer? De regio Le Marche heeft richtlijnen opgesteld voor de strandhouders en deze gedeeld met de provincies Emilia Romagna en Abruzzo. Dit voor een uniformiteit van strandgebruik aan de Adriatische kust. Op hoofdlijnen moeten de stranden als volgt worden gebruikt en ingericht:

De minimum afstand tussen de parasols in dezelfde rij moet min. 5m zijn en tussen de rijen onderling meer dan 3m. Tussen een aangrenzend strandbed moet 2m aanwezig zijn en er geldt een persoonlijke veiligheidsafstand van 1m. De parasols, ligbedden, ligstoelen etc. moeten bij elke verandering van klant worden schoongemaakt. Ook is het verplicht om een eigen strandlaken mee te nemen.

Het strand zal dus minder bezet kunnen zijn en je moet vooraf een strandbed reserveren.

Nieuwsgierig naar de mooiste plekjes aan de Adriatische kust? Vind hier de Top 6 mooiste stranden aan de Adriatische kust

 

Naar het Italiaanse restaurant? 5x uit eten in Italië

Waar vind je een goed Italiaans restaurant en hoe laat kun je uit gaan eten? Uit eten in Italië. Het verschilt nogal wat van de Nederlandse gebruiken. In Italië zijn er vele bars en restaurants. Daarna heb je diverse soorten en klassen wat betreft eetgelegenheden zoals het klassieke ‘ristorante’, de lokale ‘pizzeria’ of de ‘trattoria’ en ‘osteria’. Uit eten in Italië is een feestje en om vervelende verrassingen te voorkomen is het handig om je er eerst wat meer in te verdiepen. Lees ook hoe het nu precies zit met de Corona voorschriften in Italiaanse restaurants.  

Veilig uit eten tijdens je vakantie? 5x uit eten in Italië

Een autovakantie of vliegvakantie naar Italië?

Kies je voor een vliegvakantie naar Italië? Of toch liever met de auto op reis. Een grote hoeveelheid aan stranden en prachtige steden vol bezienswaardigheden maken een vakantie naar Italië een lust voor het oog. Tel daar het lekkere eten en veel dagen zon per jaar bij op en je begrijpt waarom dit land in Zuid-Europa een populaire vakantiebestemming is voor velen. Maar hoe reis je het beste naar je favoriete vakantiebestemming toe? 

Wat is er te doen in Rome?

Op stedentrip naar één van de mooiste steden van Europa? In Rome is zoveel te zien en te beleven dat je er wel 2 weken kunt verblijven. Wat dacht je van het Colloseum, de Sixtijnse kapel en de Spaanse trappen? Handig om je vooraf te verdiepien in de bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Tegelijkertijd kun je in Rome ook heel goed winkelen en lekker eten. Er is veel te zien en te beleven in deze culturele stad. En vergeet tussendoor niet te genieten van een heerlijke cappuccino en een lekker Italiaans ijsje. En in dit artikel over de bezienswaardigheden in Rome krijg je de citywalk Rome van Ciao Tutti gratis, mis die niet.    

Italiaanse cultuur anno 2020

Op zoek naar de regio’s van Italië?

Italië kent in totaal 20 regio’s. Deze 20 regio’s zijn weer onderverdeeld in zo’n 110 provincies. Anders dan in Nederland zijn de 20 regio’s in Italië te vergelijken met wat in Nederland een provincie wordt genoemd. Een overzicht van alle regio's van Italië vind je hier. 

Wat zijn de officiële feestdagen in Italië?

Wil jij weten welke de officiële feestdagen in Italië zijn? Houd er rekening mee dat sommige feestdagen gevolgen kunnen hebben de openingstijden van winkels of voor het openbaar vervoer. Het kan dan zelfs voorkomen dat het openbaar vervoer volledig plat ligt. Als je een reisdag plant, kun je je beter even verdiepen in de feestdagen die tijdens jouw vakantie vallen. Bekijk hier het overzicht van Italiaanse feestdagen en reistips tijdens vakanties.

Gewoontes in de Italiaanse cultuur anno 2020

De Italianen zijn qua gewoontes en gebruiken misschien een beetje apart. Al pratend en gebruik makend van veel handgebaren komen vaak uitbundige gesprekken op gang. Ook houden ze er interessante bijgelovige tradities op na. Wist je dat het getal 13 in Italië juist geen ongeluk brengt? Een aantal gebruiken in de Italiaanse cultuur zullen je niet onbekend zijn. Zo wordt er met name in de kerk van je verwacht dat je je schouders bedekt en je knieën niet zichtbaar zijn. Handig daarom om een sjaal of vestje bij je te hebben.

Maar wist je dat een Italiaan zijn spaghetti nóóit zal snijden en het mandje brood in een restaurant pas aanraakt bij de pasta? Misschien kun je er nog wel wat van leren. En het is vooral handig om voor je vakantie naar Italië eerst een lesje in de Italiaanse cultuur anno 2020 te volgen.

Italiaanse cultuur anno 2020

Italiaanse leestips voor de thuis blijvers

Bladeren door een magazine over Italië, lekker naar een verhaal luisteren of jezelf helemaal verliezen in een spannend boek over Italië? Of je nu in Italië of in Nederland woont, een groot deel van de mensen blijft op dit moment thuis. Daarom hebben we leuke leestips voor je op een rijtje gezet. Zodat je je niet gaat vervelen wanneer je nog langer binnen moeten blijven. Met deze boekentips vliegt de tijd voorbij!

Naar een camping of bed and breakfast in Italië?

Vakantie op een camping. Je houd er van of helemaal niet. En wat als je nog nooit hebt gekampeerd? Moet je er wel aan beginnen? Want als je gaat kamperen dan vergt dat voorbereiding. Je moet van te voren namelijk wat spullen aanschaffen. Dit kan je zo uitgebreid maken als je zelf wilt, maar je ontkomt er niet aan.

Anderzijds kun je ook kiezen voor een Bed & breakfast. Want B&B’s in Nederland zijn de laatste jaren erg populair geworden. Maar is overnachten in een B&B niet een stuk duurder dan verblijven op een camping? Lees de verschillen tussen een camping en een B&B.

 

Wat is een bedandbreakfast of agriturismo?

Wat is precies een bedandbreakfast, agriturismo of AirBNB? Wat zijn verschillen en waar kun je het beste naartoe gaan voor een vakantie in Italië?

Zo nu en dan krijgen we gasten die voor de eerste keer in een Bed and Breakfast (B&B of BnB) overnachten. En ondanks dat een website veel duidelijkheid kan geven, blijft het de vraag wat je allemaal kunt gaan verwachten. Best begrijpelijk, want wat is een Bed and breakfast nu precies? We leggen de diverse accommodatie mogelijkheden aan je uit. 

Op zomervakantie of liever een nazomervakantie?

In Italië, het land van de zon en lekker eten, is elk seizoen genieten. Een vakantie naar Italië kan daarom eigenlijk altijd. Maar vooral in het najaar is het er goed vertoeven. Waarom nazomeren in Le Marche Italië een goed idee is? Wij geven je 5 redenen om te kiezen voor een nazomervakantie.

Trouwen in het buitenland

Trouwen in Italië is echt een geweldige belevenis. Nadat je zelf een Italiaanse bruiloft van dichtbij hebt meegemaakt, kun je dit alleen maar beamen. Italië is tenslotte het land van de liefde, van heerlijk culinair genieten en glooiende heuvels. In Nederland gaat trouwen er heel anders aan toe dan in Italië. Waar ‘m het verschil dan in zit? Lees verder in het artikel over trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland

Rechtstreeks boeken of via een reisorganisatie?

In februari is het jaarlijks #Bookdirect day. Een wereldwijd initiatief van accommodatie houders om jou als gast te wijzen op de voordelen van 'rechtstreeks boeken via de officiële website' ten opzichte van 'reserveren via de website van reisorganisaties'. En ondanks dat aanvragen vaak al rechtstreeks worden gedaan, hebben we 8 voordelen voor je op een rij gezet. Het blijkt namelijk dat nog niet iedereen bekend is met de toeslagen die je als gast betaalt wanneer je via een reisorganisatie boekt. Boek je beter rechtstreeks of via een reisorganisatie

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer