Evenementen agenda januari

In deze agenda van januari vind je diverse evenementen en tentoonstellingen of feesten zoals sagra's in Italië

Terug naar agenda

Voor een bezoek aan een theater of musea, heb je tot 31 maart de Super Green Pass nodig. Feesten en buiten evenementen zijn tijdelijk niet toegestaan. 

(SUPER) GREEN PASS ITALIË

Arte Fiera 2022 Kunstbeurs (Bologna)

| Van 21 tot 23 januari | Vanaf € 18.00|

Hét evenement voor Italiaanse kunst van de 20e eeuw en 21e eeuw. De hoofdsectie wordt verdeeld in drie uitnodigende onderdelen: moderne en gehistoriseerde naoorlogse kunst (Focus), schilderkunst van het nieuwe millennium (Painting XXI), fotografie en video (Fotografie en Bewegend Beeld).

De hoofdsectie varieert van moderne en naoorlogse kunst tot hedendaags onderzoek met een sterke nadruk op Italiaanse kunst. 

In totaal hebben 145 gallerij eigenaren hun aanwezigheid bevestigd.

Lees verder op Arte Fiera Bologna 2022

Bologna wordt bij een doorreis door Italië vaak overgeslagen. Maar je kunt er heerlijk eten, er zijn prachtige bezienswaardigheden en Bologna heeft een gezellig centrum. Genoeg te ontdekken dus. Lees verder over Bologna. 

STEDENTRIP BOLOGNA

Buone Nuove - Architectuur door dames (Rome)

| Tot 11 september 2022 | € 12.00|

Van het 20e eeuwse stereotype van de grote charismatische meester tot de groeiende aanwezigheid van vrouwen, in collectieven of studio's geïdentificeerd met koppels, ontdek de antropologische verandering in het beroep van architect.
De tentoonstelling Buone Nuove wil de wijze documenteren waarop de aanwezigheid van nieuwe figuren nieuwe krachten in de hedendaagse architectuur brengt. De museumcollectie besteedt in de tentoonstelling bijzondere aandacht aan het werk van studies die door vrouwelijke ontwerpers worden geleid.

Te zien zijn onder meer enkele namen die een cruciale impact hebben (gehad) zoals Charlotte Perriand, Elizabeth Diller en nog veel meer. 

Lees verder op MAXXI Rome 2022

Het feest van La Befana (Rome - Lazio)

| Jaarlijks 6 januari | Gratis |

In heel Italië wordt op 6 januari de Dag van Driekoningen gevierd. Het is een religieuze gebeurtenis die, zoals vaak gebeurt, in de loop van de tijd een gelegenheid is geworden om een dag met het gezin door te brengen. De populariteit van het feest is mede ontstaan dankzij La de Befana. Een heks op een bezemsteel die geschenken, snoep of kolen aan de kleintjes bezorgt. 

Wat al snel het 'Befana-festival' werd, heeft zijn epicentrum in de hoofdstad en in het bijzonder op Piazza Navona, waar veel kraampjes met traditionele sokken vol snoep zijn gehuisvest.

Festa di Sant'Antuono (Campania)

| Jaarlijks half januari | Gratis |

In de maand januari vindt in Macerata Campania het feest van Sant'Antuono plaats. Dit is één van de belangrijkste evenementen in het programma van populaire festivals in de regio Campania. Tijdens dit evenement is het mogelijk om de traditionele parade van de Sant'Antuono carnaval wagens bij te wonen. Ter gelegenheid van het festival wordt volgens traditioneel recept een pasta met gekookte kastanjes gegeten. 

Meer lees je op deze website

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer