Evenementen agenda februari

In deze agenda van februari vind je diverse evenementen en tentoonstellingen of feesten zoals sagra's in Italië

Terug naar agenda

Voor een bezoek aan een theater of musea, heb je tot 31 maart de Super Green Pass nodig. 

(SUPER) GREEN PASS ITALIË

 

Cioccolarsi per passione - voor de chocolade liefhebbers

| 14-15-16 februari 2022 | gratis|

Een zoet en romantisch weekend vol met chocolade vind je in de Italiaanse regio Emilia Romagna.  

In de Chocoladefabriek staan kookshows, proeverijen, workshops voor kinderen en chocoladelessen voor volwassenen gepland. Tijdens deze activiteiten leer je meer over de stadia van chocoladeverwerking.

De zoetheid van echte ambachtelijk bereide chocolade zal iedereen veroveren dankzij het rijke assortiment aan lekkere pralines, melk-, donkere en gearomatiseerde repen, spreads, chocoladelikeuren. Ontdek de verfijnde en leuke chocoladesculpturen van de beste meester chocolatiers in één van zijn stands.

Lees meer op deze website

Lago di Garda in Love

| 12-14 februari 2022 | 

Op zoek naar romantiek in Italië? Voor Valentijnsdag wacht het Lago di Garda op je. Een evenement gewijd aan alle verliefde koppels die hun liefde willen vieren op de meest prachtige plekken aan de Veronese kant van het Gardameer.

Het romantische evenement vindt plaats op zaterdag 12, zondag 13 en maandag 14 februari 2022. Bezoekers krijgen een speciale gelegenheid aangeboden om hun liefde te vieren aan de oever van het pittoreske Benaco, omgeven door spannende lichttinten en stedelijke decoraties met een verfijnde smaak.

Lees meer op deze website

De meest karakteristieke carnavalsvieringen van noord naar zuid.

Carnaval in Italië betekent feesten, traditionele maskers en veel lekkernijen op tafel. 

Ter gelegenheid van carnaval is Italië gevuld met veel verschillende evenementen van stad tot stad, een explosie van kleuren, muziek en traditie. Hiervoor hebben we de meest interessante en karakteristieke carnavalsvieringen uitgezocht van noord tot helemaal in het zuidelijk puntje van Italië. 

Het carnaval van Venetië

Het carnaval van Venetië is natuurlijk een van de beroemdste ter wereld. Jaarlijks trekken er massa's toeristen en toeschouwers naar het San Marcoplein en de grachten en straten van Venetië. Al van oudsher heeft carnaval zijn voetprint in het embleem van Venetië. Het masker, waarachter burgers hun identiteit konden verbergen en elk sociaal onderscheid konden maskeren. Met carnaval zijn er tal van evenementen en vieringen te zien, zoals de beroemde Vlucht van de Engel vanaf de Campanile van San Marco, maar ook gemaskerde parades en wedstrijden voor het mooiste masker, bootparades, gala's en DJ-optredes. Vind alle informatie op deze website

Carnaval in Ivrea, Piemonte

Een van de meest originele en folkloristische vieringen van de laars zijn de vieringen van het historische carnaval van Ivrea, in Piemonte. Uniek vanwege de spectaculaire 'Slag om de Sinaasappels'. 

Carnaval in Cento, Emilia Romagna

Figuren op praalwagens die door de straten van de stad paraderen, maar ook gadgets en verschillende voorwerpen naar de menigte gooiend. Gewijd aan de ambachten en tradities van de stad, met een oude oorsprong aan het carnaval van Rio, wordt het carnaval van Cento gekenmerkt door de traditie van inkomsten. 

Carnaval in Viareggio, Toscane

Een van de beroemdste internationale carnavals dankzij de enorme en spectaculaire praalwagens.

Carnaval in Fano, Le Marche

Een van de oudste carnavals van Italië samen met dat van Venetië. Carnaval in Fano valt op door haar creatieve praalwagens. Tijdens de parades op de 3 zondagen voorafgaand aan Vastenavond worden voor het publiek geen confetti, maar veel snoep, chocolade en lekkernijen 'geworpen'.

Carnaval in Mamoiada, Sardinië

Een ongewoon Carnaval vind je op Sardinië. Met traditioneel hoofdtooi en masker, rammelaars met een touw en schapenvel lopen de inwoners gebogen onder het gewicht van 30 kg koebellen in een optocht. 

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer