Evenementen agenda December

In deze agenda van december vind je diverse evenementen en tentoonstellingen of feesten zoals sagra's in Italië

Terug naar agenda

Voor een bezoek aan een theater of musea, heb je tot 31 maart de Super Green Pass nodig. Feesten en buiten evenementen zijn tijdelijk niet toegestaan. 

(SUPER) GREEN PASS ITALIË

Presepe Vivente - levende kerststal (Matera, Basilicata)

De 'Sassi' van Matera vormen de hele kerstperiode het decor voor de grootste levende kerststal ter wereld.

Een groot aantal personages uit heel Italië herscheppen scènes uit de geboorte van Jezus en de oude landen van Palestina en Jeruzalem, een stad die vaak wordt vergeleken met Matera. De route is in totaal ongeveer een kilometer lang en een reeks grotten verwelkomt bezoekers in groepen en dient als locatie voor de historische reconstructie van de belangrijkste bijbelpassages.

Zorg ervoor dat je de toegangskaarten op deze officiële website op tijd boekt. Ook vind je er de openingstijden terug. 

Cantine Aperte a Natale

Een belangrijk onderdeel op de evenementenkalender voor de wijnliefhebber is de 'Cantine Aperte a Natale'. De onmisbare kans om het plezier van wijn te ervaren in de magische sfeer van Kerstmis en kerstinkopen te doen tussen de wijngaarden. Zo bereiden de kelders zich de hele maand december voor om wijntoeristen hartelijk te verwelkomen om samen met de feestdagen en het begin van een nieuw jaar te proosten en te vieren. Alles in het teken van gezelligheid, gastvrijheid en feestvreugde.

Het programma omvat proeverijen, bezoek met gids aan de kelder, typische diners bij kaarslicht, markten, muziek en andere culturele initiatieven. Een aanrader! Lees hier het programma. 

 

 

Naar de kerstmarkt

Op zoek naar de decembersfeer in het buitenland? Bezoek eens een kerstmarkt in Italië. Of plan je een citytrip naar Italië aankomende winter? Deze kerstmarkten zijn zeker de moeite waard.

Top 5 kerstmarkten

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer