Agenda voor festivals en evenementen in Italië 2022-2023

In deze agenda vind je diverse evenementen en tentoonstellingen of feesten zoals sagra's in Italië

Italië is een land met een lange geschiedenis van tradities en culturele evenementen. De meest traditionele en daarmee onmisbare evenementen in Italië vind je daarom ook in deze agenda. Afhankelijk van de tijd van het jaar waarin je besluit je reis te plannen en de regio waar je naartoe gaat, heb je misschien het geluk om deel te nemen aan enkele van de meest populaire volksevenementen die Italië in alle seizoenen te bieden heeft. Je zou zelfs kunnen besluiten om de hele vakantie te organiseren op basis van een leuk evenement. 

Januari

In heel Italië wordt op 6 januari de Dag van Driekoningen gevierd. Met name La Befana is populair onder de kleintjes. De feestdagen die 8 december beginnen eindigen pas vanaf dit moment. 

Naar evenementen

Februari

Carnaval is zeker een van de meest oprechte en meest betrokken vieringen in Italië, maar Venetië is zeker de plaats waar deze traditie haar hoogtepunt bereikt. Hier is Carnaval een groot openluchtfeest dat twee weken duurt.

Naar evenementen

Mei

De 66e editie van het Eurovisie Songfestival 2022 wordt in mei gehouden in Turijn (Italië). Het evenement vindt plaats van 10 tot 14 mei 2022 in het 'PalaOlimpico' in Turijn. 

Bestel alvast je kaartjes voor het Eurovisie Songfestival 2022 en reserveer direct een goed hotel in Turijn. 

Naar evenementen

Oktober

De maand oktober staat in het teken van vele sagra's en najaarsfeesten met lokale lekkernijen, kastanje's, nieuwe wijn en polenta's.  Op het gebied van truffels is Acqualagna in Le Marche 'the place to be'.  Het seizoen start in oktober met een nationale truffel fair.  

Naar evenementen

December

Voor de wijnliefhebber! Een belangrijk onderdeel op de evenementenkalender is de 'Cantine Aperte a Natale'. Maar vergeet ook 'Presepe Vivente' (levende kerststal) in Matera (Basilicata) niet. 

Naar evenementen

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer