Naar Turijn in 2023? Deze 5 hoogtepunten moet je gezien hebben

| Update 9 september 2022| Rubriek cultuur |

Onder de vele prachtige Italiaanse steden verdient Turijn zeker een speciale plaats vanwege haar artistieke en architectonische schoonheid. Eerder al werd deze voormalige industriestad volledig heringericht voor de Olympische Spelen van 2006. In 2022 vond het Eurovisie Songfestival in Turijn plaats nadat Måneskin er met de overwinning in Nederland vandoor ging. Turijn is hoe dan ook een aangename Italiaanse stad om te bezoeken.

Als je Turijn voor het eerst bezoekt en een beetje van de ziel van de Piemontese hoofdstad wilt begrijpen, raden we je 5 hoogtepunten aan die je absoluut moet zien. Tussen kunst, geschiedenis en cultuur laten we je ook graag kennismaken met de gastronomie van Turijn tijdens een City Walk 'Tongstrelend Turijn' van Ciao Tutti. Met de speciale kortingscode kun je deze gratis downloaden.  Ook helpen we je bij het plannen van een leuke overnachting. Lees daarom snel verder. 

 

Turijn hoogtepunten Piazza

1. La Mole Antonelliana

Dit karakteristieke en prachtige gebouw is ontworpen door Antonelli en ongetwijfeld hét symbool van Turijn bij uitstek. De naam is afgeleid van het feit dat het in het verleden het hoogste bakstenen gebouw ter wereld was, terwijl het bijvoeglijk naamwoord is afgeleid van de architect die het heeft bedacht, Alessandro Antonelli. 

La Mole herbergt ook het Nationale Cinema Museum. Dit museum is één van de meest bezochte in Turijn en het enige voorbeeld gewijd aan de kunstweek in Italië.

Het pand valt op in het panorama van de imposante Alpenreuzen. Deze vaak met sneeuw bedekte toppen vormen het decor van de stad Turijn. 

Hier vind je de openingstijden en entreeprijzen van het museum

Turijn in decor Appenijnen

2. Musei Reali

De Koninklijke Musea van Turijn zijn een van de belangrijkste attracties van de Piemontese hoofdstad. Een pad ontvouwt zich over een oppervlakte van ruim 3.000 meter. Je neemt hiermee een echte duik in de geschiedenis van Turijn. Ontdek binnen de koninklijke wapenkamer, de bibliotheek, het koninklijk paleis, het archeologisch museum en haar prachtige koninklijke tuinen.

 

Museu Reali Turijn

3. Caffè Storici

Als je een paar dagen in Turijn bent, mag je een stop in een van de historische cafés van de stad zeker niet missen. Je maakt letterlijk een reis door de tijd. Geniet van de negentiende-eeuwse plaatsen en de typische geneugten die Piemontese hoofdstad rijk is.

Onder het genot van een cappuccino of caffè geniet je van enkele van de specialiteiten van Turijn, tussen antieke spiegels, satijnen wandtapijten, elegante kandelaars en porseleinen borden. 

Met deze lijst van 17 historische koffie plekjes ga je er zeker eentje tegenkomen. 

Op culinair vlak heeft Turijn veel te bieden. Hoe leuk is het dan ook om deze tongstrelende kant van Turijn te verkennen. Ciao Tutti legde de betere adresjes vast in de 'City Walk Tongstrelend Turijn'. 

Naar Citywalk Turijn

Caffe in Turijn

 

4. Le Gallerie Coperte

De galerijen van Turijn zijn een must voor wie de Piemontese hoofdstad bezoekt. De fascinerende galerijen, die je een beetje doet denken aan Parijs, zijn precies 'passages' tussen de gebouwen. Bedekt met glas dat het zonlicht doorlaat en de prachtige interieurs verlicht, zijn de galerijen een architecturale curiositeit die deel uitmaaken van de geschiedenis van de Piemontese hoofdstad. Er zijn drie galerijen in Turijn: de Galleria Subalpina, de Galleria Umberto I en de Galleria San Federico. Binnen zijn er cafés en restaurants waar je kunt stoppen voor een zoete heerlijkheid of een typische Turijnse snack. 

 

Gallerie coperte Turijn

5. La Basilica di Superga

De majestueuze basiliek, het werk van de beroemde barokke architect Filippo Juvarra, staat op de top van een heuvel, waaraan het zijn naam ontleent.

Haar bijzondere schoonheid trekt de aandacht van iedereen er langs komt. Het is dan ook onmogelijk om naar Turijn te komen en dit meesterwerk niet te gaan zien.

Hier vind je de openingstijden en entreeprijzen van het museum

Op zoek naar een overnachting in Turijn?

Turijn is echt de moeite waard om te bezoeken. Geniet van mooie parken en prachtige paleizen of ga lekker uit eten in een van de goede restaurants. Je vliegt in nog geen 2 uur naar Turijn. Er zijn veel leuke hotels in Turijn. Of zoek net buiten hartje Turijn een van deze leuke B&B's. Toch liever hartje centrum? Dan is NH Collection Torino Piazza Carlina een aanrader. 

LEUKE HOTELS TURIJN

Bezoek Turijn én het Eurovisie Songfestival 2022

De 66e editie van het Eurovisie Songfestival 2022 werd in mei gehouden in Turijn (Italië). Het evenement viond plaats van 10 tot 14 mei 2022 in het 'PalaOlimpico' in Turijn. Na de overwinning van Måneskin met Zitti e Buoni in 2021 in Rotterdam, ging de eer van de organisatie van dit muzikale muziek evenement voor de 3e keer naar Italië. Deze Italiaanse rockband geniet inmiddels van een immense populariteit. Wie is Måneskin?

Meer over Maneskin en Songfestival Turijn 2022

Ciao Tutti's City Walk Tongstrelend Turijn - 2022

In deze City Walk van Ciao Tutti ontdek je de betere adressen van Turijn, te beginnen met een typisch Torinese koffiesoort. Ook ontdek je hoe de aperitivo-traditie is ontstaan, om te eindigen met een proeverij van de wijnen waar Piemonte wereldwijd bekend om is: de Barolo, de Barbaresco en de Barbera. 

Lengte: circa 5 kilometer | duur: een halve dag, inclusief een bijzonder kopje koffie bij Al Bicerin, een bezoek aan de kleurrijkste markt van Turijn, prachtige historische hoogtepunten in het centrum (met onder meer de Mole Antonelliana), een lekkere lunch en bijzondere wijnproeverijen bij onder andere Eataly.

Deze Ciao tutti City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail, een link om de Ciao tutti City Walk te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, tablet en smartphone) raadplegen.

Download met de code LVS-TRN22 deze gratis City Walk 'Tongstrelend Turijn' ter waarde van € 4.99. 

Deze code is alleen geldig in 2022 - het jaar waarin Turijn centraal staat voor het Eurovisie Songfestival.

Bestellen

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer