Italië is klaar voor de 3e heropening

Update 01-04-2022 | Artikel 5 mei 2021 | 

Draghi 'Italië is klaar voor heropening'. De Super Green Pass is vanaf 7 februari voor iedereen met een derde vaccinatie (booster) of met twee vaccinaties en een herstelbewijs onbeperkt geldig. Vanaf 1 april vervalt de Green Pass voor buiten en vanaf vanaf 1 mei ook binnen. Italië geeft groen licht voor de weg om verboden en beperkingen op te heffen.

Italie open voor toerisme

 

Draghi: 'Italië gaat weer open'

Op 1 april eindigt de noodtoestand van Covid na twee jaar en twee maanden en begint een nieuwe fase van inperking van het virus.

De maatregelen die Draghi per 1 april en 1 mei voor Italië laat ingaan, gaan in de richting van een nog grotere heropening van het land. De huidige beperkingen zullen steeds verder worden vrijgegeven. Dit zijn de wijzigingen:

Per 1 april:

  1. Horeca: vervallen Green Pass buiten. Het is dus niet meer nodig om de Green Pass te laten zien voor een drankje buiten op het terras bij bars of restaurants.
  2. Openbaar Vervoer: geen verplichting om een Super Green Pass te laten zien, zelfs niet voor lokaal openbaar vervoer met Ffp2-masker. Voor vliegtuigen, treinen en schepen is er alleen de Basis Green Pass (op basis van 3G-beleid) en het Ffp2-masker.
  3. Hotels, kantoren, musea en winkels: De Green Pass (Super en Basis) komt voor hotels en accommodatiefaciliteiten en persoonlijke diensten te vervallen. Het certificaat is ook niet langer vereist voor winkels en commerciële activiteiten, openbare kantoren, postkantoren, banken.
  4. Feesten, braderie en concerten: vrije ingang zonder Pass of mondkapje.
  5. Sporten en stadions: De capaciteit van de sportaccommodaties keert terug naar 100% van de beschikbare plaatsen zowel buiten als binnen (binnen met mondkapjeen met Basis Green Pass). Toegang zonder certificaat ook voor buitenzwembaden.

Per 1 mei:

  1. Tot en met 30 april is het verplicht om mondkapjes te dragen in openbare ruimten. Daarna komt het mondkapje dus ook binnen te vervallen. 
  2. Green Pass (Basis en Super) ook vervallen voor binnenbars en restaurants, kantines en horeca, bioscopen, theaters, binnenconcerten, sportevenementen, universiteitsstudenten, wellnesscentra, binnensport- en kleedkamers, congressen en congressen, trainingen, centra culturele en publiekswedstrijden.
  3. Ffp2 monkapje niet meer verplicht bij concerten en wedstrijden in buitenlucht.

Meer over Corona en reizen naar Italië vind je hier.

Reisadvies Italië

 

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer