Italië opent grenzen voor toerisme vanaf half mei

| Artikel 5 mei 2021 | 

De Italiaanse Première Draghi gaf tijdens de persconferentie van de G20 aan dat Italië haar grenzen vanaf half mei weer open gaat stellen voor het toerisme. De Italiaanse regering voert een nationale groene pas in, die vanaf de tweede helft van mei van kracht wordt. Met de pas komt de quarantaine plicht te vervallen. 

 

Italie open voor toerisme

 

Vanaf half mei nationale groene pas in Italië

De Italiaanse regering voert een nationale groene pas in, die vanaf de tweede helft van mei van kracht wordt. Dat maakte premier Mario Draghi vandaag bekend tijdens de persconferentie aan het einde van de G20. Hiermee opent Italië haar grenzen voor het toerisme. Met de nationale pas kan er onbeperkt worden gereisd en komt de quarantaine plicht te vervallen. Met de pas moet je kunnen aantonen of je genezen bent van Covid, gevaccineerd bent of een negatieve test hebt ondergaan.

Italië wil niet wachten op de Europese Unie om reizigers te verwelkomen op basis van een 'Green Pass'. En voor de terugkeer van toeristen naar Italië zullen duidelijke en eenvoudige regels komen. De Italiaanse Premier wil de komende weken verder gaan met het openen van stranden en steden en daar waar nodig versnellen.

Met betrekking tot de groene reispas, maakte de minister van Toerisme Massimo Garavaglia bekend, dat de invoering van het Europese digitale groencertificaat voor Italië die was gepland voor juni, zal worden versneld. Meer over reizen met een reispas in en door Italië vind je hier

 

Meer over Corona en reizen naar Italië vind je hier.

Reisadvies Italië

 

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer