Macerata de stad van de opera

Welkom in Macerata, de stad van de opera. De naam is waarschijnlijk afgeleid van het Latijnse woord “Maceriae” dat metselaar betekent. Hiermee verwijzen de geleerden naar de snelheid waarmee de stad destijds werd opgebouwd, nadat het in de Romeinse tijd nagenoeg verwoest is geweest. Tegenwoordig is Macerata een levendige studentenstad met een van de oudste universiteiten van Italië. Nog meer cultuur snuiven?  In dit gratis E-book lees je 10 tips waarom Le Marche dé perfecte vakantiebestemming is.

 

Piazza della Libertà Macerata

 Gezellig eten kun je op de Piazza della Libertà. Dit is het grootste plein van de stad en daar vind je de Torre dei Tempi con Orologio Planetario. Om 12 uur ‘s middags verzamelen de mensen zich voor de toren om te luisteren naar de klok en te kijken naar de ronddraaiende wijzers. En op woensdag ochtend kun je er de lokale markt bezoeken.

De mooiste ‘palazzi’ staan langs de Corso Matteotti, de weg die begint op het plein bij de zuilengalerij. Via de Corso della Republica kom je bij het Piazza Vittorio plein, de Civic galerie en het museum. En houd je van Barok en haar pracht en praal? Dan moet je de Basilica della Misericordia, de Parrocchia Santa Maria delle Vergini en de Chiesa San Filippo Neri bezoeken.

Aanrader: Net buiten de stad, aan de rivier bij Villa Potenza, kun je de ruïnes van het oude plaatsje Helvia Ricina nog bezoeken. Ook het oude amfitheater is nog zichtbaar.

 

  • Opera theater Sferisterio Macerata Le Marche
  • Basilica della Misericordia Macerata
  • Macerata Le Marche
  • Ruïne Helvia Ricina Macerata

Openluchttheater Sferisterio

Bij een bezoek aan Macerata mag een avondje uit voor een echte Italiaanse opera niet ontbreken. Tijdens de zwoele zomeravonden in juli en augustus kun je genieten van de voorstellingen in het openluchttheater Sferisterio. Kijk voor het actuele programma op de website.  Ook al is opera niet jouw genre, een bezoek aan dit theater geeft net dat beetje extra. Of anders kun je dit prachtige bouwwerk overdag bezoeken. (Foto website Sferisterio). 

 

Kom ook naar Le Marche!

Nog meer cultuur snuiven? Voor een cultureel uitstapje kun je ook naar een bekend bedevaartsoord, Loreto. Vanuit Recanati zie je de koepel van de kerk al liggen. Recanati is de stad van Leopardi en Gigli, een bekende Italiaanse dichter en tenor. En dat zie je terug in de stad! 

Le Marche heeft veel culturele bezienswaardigheden. Enkele andere hoogtepunten zijn Ancona de hoofdstad van de regio met grote haven, Osimo en Camerano - met ondergrondse grotten, TolentinoJesi, FabrianoMontecassiano (Borghi più belli d'Italia), Abbadia di Fiastra en de grotten van Frasassi (de mooiste van Europa)  – allemaal in de omgeving van La Vecchia Scuola. Voor tips slaan we dan ook graag de kaart samen open. Een leuke dagtrip is een bezoek aan Assisi en Perugia. 

Ook benieuwd naar deze regio? Download het gratis E-book met 10 tips voor een leuke vakantie in Le Marche. 

Ter afwisseling een dagje strand? We zitten op ca. 20 minuten van de Adriatische kust. Of relax aan het nieuwe zwembad van La Vecchia Scuola. Neem een kijkje op de website of neem contact op voor de mogelijkheden in onze accommodatie. 

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer