Lente in Loreto

Loreto ligt niet ver van La Vecchia Scuola en is een stadje op een heuvel net ten zuiden van de Riviera del Conero. Ondanks haar bescheiden omvang is het een magneet voor mensen van over de hele wereld. 

Kijk met ons mee naar de diverse hoogtepunten.

Loreto, het Rome van Le Marche

Loreto ligt net iets ten zuiden van de Riviera del Conero en is één van ’s werelds belangrijkste bedevaartsoorden. En zelfs als je niet religieus bent is de basiliek een aanrader vanwege haar prachtige kunstwerken en architectuur.

 

Loreto

Basilica della Santa Casa

Op het centrale plein bevindt zich een van de meest bezochte heiligdommen ter wereld: de Basilica della Santa Casa. In 1291 is dit Heilige Huis uit angst voor vernietiging op een boot naar Italië gezet vanuit Israël. Omdat de verantwoordelijke kruisvaarder de naam “Angeli” droeg, hebben gelovigen eeuwenlang gedacht dat het huis niet per boot, maar door “engelen” naar Loreto was gedragen.

 

Kerk Loreto

De geboorte van Loreto

Eenmaal aangekomen in Ancona, moest de paus beslissen over de precieze bestemming van Het Heilige Huis. Hij was er echter niet en zijn vervanger, de bisschop van Recanati, besliste dat het Heilige Huis naar Porto Recanati vervoerd moest worden. En hiermee is het gerucht ontstaan dat de Heilige Maagd Maria was gearriveerd. En de stad Loreto is geboren! 

Naast de kerk vind je de zeventiende-eeuwse Sala del Tesoro, schatkamer, die ook wel ‘de Sixtijnse Kapel van Le Marche’ wordt genoemd. En op het Piazza della Madonna staat het enorme Palazzo Apostolico, waar ruim tweehonderdvijftig jaar aan is gebouwd. Vergeet niet een heerlijk ijsje te nemen met uitzicht op het levendige plein en haar Basiliek. 

 

Combineer Loreto met een bezoek aan Recanati of de kust van Porto-Recanati voor een lunch aan zee, want Le Marche heeft nog zoveel meer te bieden. 

 

 

Kerk Loreto

Kom ook naar Le Marche

Nog meer cultuur snuiven? Voor een cultureel uitstapje kun je ook naar een bekend bedevaartsoord, Loreto. Vanuit Recanati zie je de koepel van de kerk al liggen. Recanati is de stad van Leopardi en Gigli, een bekende Italiaanse dichter en tenor. En dat zie je terug in de stad! 

Le Marche heeft veel culturele bezienswaardigheden. Enkele andere hoogtepunten zijn Ancona de hoofdstad van de regio met grote haven, Osimo en Camerano - met ondergrondse grotten, TolentinoJesi, FabrianoMontecassiano (Borghi più belli d'Italia), Abbadia di Fiastra en de grotten van Frasassi (de mooiste van Europa)  – allemaal in de omgeving van La Vecchia Scuola. Voor tips slaan we dan ook graag de kaart samen open. Een leuke dagtrip is een bezoek aan Assisi en Perugia. 

Ook benieuwd naar deze regio? Download het gratis E-book met 10 tips voor een leuke vakantie in Le Marche. 

Ter afwisseling een dagje strand? We zitten op ca. 20 minuten van de Adriatische kust. Of relax aan het nieuwe zwembad van La Vecchia Scuola. Neem een kijkje op de website of neem contact op voor de mogelijkheden in onze accommodatie. 

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer