Italiaans koffie taartje - Torta magica al caffè

Ben jij een koffieliefhebber? Dan is dit recept van een Italiaanse koffie taartje helemaal voor jou bedoeld. Een 'magisch' koffie taartje omdat de lange kooktijd op lage temperatuur het deeg omtovert in 3 lagen met verschillende dichtheid. Te leuk om niet te maken.  

| 8 Personen | Eenvoudig | 85 minuten incl. baktijd |

 

Italiaans koffie taartje

Ingrediënten (8 personen)

250 ml koffie (gezet met de Mokka) - goed afgekoeld

180 gram suiker

250 ml melk

4 eieren

120 gr boter

120 gr bakmeel

Poedersuiker ter decoratie

Bereidingswijze

Bereid je alvast voor door eerst de koffie met de mokka te zetten en die goed af te laten koelen.

Splits vervolgens het eigeel van het eiwit en doe deze in aparte schalen. Klop het eiwit op met de mixer, maar laat deze nog een beetje vloeibaar. Klop ook de eidooiers met de mixer en voeg er de suiker aan toe totdat deze schuimig is. Voeg de gesmolten boter (kamertemperatuur) toe en klop deze door het mengsel heen. Voeg daarna beetje bij beetje het bakmeel toe. Schenk ten slotte voorzichtig de afgekoelde koffie en melk toe (ook op kamertemperatuur).  

Als laatste voeg je het eiwit toe met een spatel en meng deze voorzichtig met het beslag. Giet het bakmengsel in een met bakpapier beklede vorm van ongeveer 18 × 25 cm en strijk het geheel af tot een egale laag.

Verwarm de oven voor op 150 ° C (statische oven) en zet het beslag erin gedurende 80 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt. Snijd de zijkanten eraf om een strak geheel te krijgen. Om dit magische Italiaanse taartje te presenteren, snijd je hem in strakke vierkanten en strooi je het geheel af met met een klein laagje poedersuiker.

Buon appetito!

Bekijk voor de zekerheid nog even onderstaande video van Benedetta Rossi. Met haar kookboek La nostra Cucina geeft zij veel inspiratie uit de Italiaanse keuken aan onze luxe B&B in Italië. Dit receptenboek is gemakkelijk leesbaar en met leuke kleurrijke prenten opgezet. Ook in Nederland verkrijgbaar bij Bol.com.

Naar kookboek

Italiaans koffie dessert

Ook heerlijk is dit Italiaanse koffie dessert. Het is fantastisch eenvoudig en je kunt het mooi decoreren. Dit recept is de klassieke crème zoals men die kent in Italië met maar drie ingrediënten: room, suiker en koffie. Liefhebbers van een minder zoet dessert kunnen de ingrediënten zelfs terugbrengen tot twee!

Deze fantastische koffieroom kun je ook serveren als vulling voor brioches of koekjes. Leuk voor met vader- of moederdag. 

ITALIAANS koffie dessert

Wie is Benedette Rossi?

Heel Italië kookt inmiddels met Benedetta Rossi. Vanuit haar keuken heeft Benedetta al miljoenen fans bereikt met haar zelfgemaakte recepten. Met een onvermijdelijke 'marchigiaans' accent, leert ze je Italiaans koken met de producten die uit de omgeving komen zonder iets te verspillen. Eenvoudige recepten en voor iedereen toegankelijk. Met een opgestoken duim begroet Benedetta haar publiek onder het motto 'Fatto in casa per voi' (Ik heb het thuis gemaakt voor jullie). 

Maak ook kennis met Benedetta Rossi en haar Italiaanse recepten uit Le Marche Italië. 

Benedette Rossi

Anderen bekeken ook:

Meer recepten

Italiaans eten

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer