Italiaans koffie dessert

Koffie is een genot om na de lunch van te genieten. Maar er is ook een manier om de koffiesmaak te combineren in een lekker Italiaans dessert. Een Italiaans koffie dessert.  Het is fantastisch eenvoudig en je kunt het mooi decoreren als dessert. Dit recept is de klassieke crème zoals men die kent in Italië met maar drie ingrediënten: room, suiker en koffie. Liefhebbers van een minder zoet dessert kunnen de ingrediënten zelfs terugbrengen tot twee! Deze fantastische koffieroom kun je ook serveren als vulling voor brioches of koekjes. Leuk voor met vaderdag. 

 

Italiaans koffie dessert

Ingrediënten Italiaanse koffie dessert

Bereidingstijd 10 minuten

Benodigdheden voor een schaal (8 personen)

70 gram koffie (gezet met de Mokka) - goed afgekoeld

40 gram suiker

300 gram slagroom (gekoeld)

Bereidingswijze

Om de koffieroom te bereiden, bereid je eerst de koffie met de mokka. Je hebt 70 gram nodig. Meng daarna de suiker door de koffie. Meng dit goed. Laat de koffie eerst daarna afkoelen tot kamertemperatuur om deze vervolgens minstens 2 uur in de koelkast te bewaren. Eenmaal gekoeld, giet je de verse slagroom erbij. 

Klop de slagroom en giet er gelijkmatig de gekoelde koffie bij. Meng dit goed door. Vervolgens afdekken met plasticfolie en minstens een uur in de koelkast bewaren voordat je je koffieroom serveert.

Doe de koffieroom in een klein glaasje en daarna bestrooien met gemalen kaneel of bittere cacao. Ook lekker om te gebruiken als vulling voor soezen. Bekijk eventueel de video van Giallo Zafferano. 

De koffieroom is een dag houdbaar in de koelkast. Invriezen wordt niet aanbevolen. 

Buon appetito!

Meer Italiaanse recepten

Italiaanse koffie met de Mokka

Een echte Italiaanse ochtend begint met een Mokka die pruttelt op het fornuis en de geur van verse koffie die op je wacht. Voor de Italiaan hét teken dat er een nieuwe dag is begonnen. De eerste vakanties hebben we ons vaak afgevraagd hoe dit ‘espressopotje’ ons van koffie zou kunnen voorzien. Inmiddels kunnen wij ons geen dag in Italië meer zonder de Mokka indenken. Ook een percolator in huis? Een echte Italiaanse ochtend begint met een Mokka of het fornuis. Zo gebruik je dit espressopotje en dit is de beste Italiaanse koffie ervoor. 

ITALIAANSE MOKKA

Ken je dit tiramisu recept al?

Mini Tiramisu in een glaasje. Officieel maak je tiramisu altijd in een grote schaal maar het is ook leuk om tiramisu in een glaasje te maken. Is weer eens wat anders. Hoe je dit maakt? We leggen het je uit. 

Mini tiramisu

Anderen bekeken ook:

Meer recepten

Italiaans eten

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer