Italiaans koken met Benedetta Rossi

Heel Italië kookt inmiddels met Benedetta Rossi. Vanuit haar keuken heeft Benedetta al miljoenen fans bereikt met haar zelfgemaakte recepten. Met een onvermijdelijke 'marchigiaans' accent, leert ze je Italiaans koken met de producten die uit de omgeving komen zonder iets te verspillen. Eenvoudige recepten en voor iedereen toegankelijk. Met een opgestoken duim begroet Benedetta haar publiek onder het motto 'Fatto in casa per voi' (Ik heb het thuis gemaakt voor jullie). 

Maak ook kennis met Benedetta Rossi en haar Italiaanse recepten uit Le Marche Italië. We tippen je een kookboek van haar dat inmiddels ook in Nederland verkrijgbaar is. 

 

Benedetta Rossi kookt Italiaans

Wie is Benedetta Rossi?

Benedetta woont in Fermo (regio Le Marche) in Italië. Zij is foodblogger maar afgestudeerd in biologie. Benedetta Rossi is een van die fenomenen die het is gelukt om alom bekend te worden met verbijsterende cijfers enkel met haar kookkunsten en eenvoudige recepten. Haar glimlach is oprecht en de fornuizen die je op tv of in webvideo's ziet verschijnen, zijn echt van haar. Niets is kunstmatig, zelfs niet de bank onder de grote populier achter het huis, waar Benedetta aan het einde van elk recept 'van het platteland gaat genieten'. Haar man Marco Gentili is haar manager geworden en als ze niet in de keuken aan het werk zijn, zijn ze samen op reis.

Door critici wordt ze becommentarieerd omdat ze niet kunnen accepteren dat er gekookt wordt volgens methoden die zouden afwijken van 'de norm'. Zoals vla met hele eieren of kruimeldeeg met gist. Maar volgens Benedetta is het zo altijd gegaan op het platteland waar zij vandaan komt. Dit is haar manier van koken, zelfgemaakt en bedoeld voor iedereen thuis. 

  • Uit eten in Italië in een Italiaanse restaurant
  • Uit eten in Italië

Hoe zijn de recepten van Benedette ontstaan?

Op het platteland van Le Marche (regio de Marken), was het de gewoonte bij een bezoek aan buren of vrienden thuis om een zelfgemaakt dessert als geschenk mee te nemen. Het recept werd daarna natuurlijk gedeeld. Een gezellige ontmoeting op een zaterdag avond of zondag middag. Het meebrengen van een dessert maakte ook de verspreiding van nieuwe ideeën mogelijk. Het concept van Benedette waarmee ze bekend is geworden is hetzelfde. 'Dat is wat ik vandaag nog steeds doe.'

Wat was Rossi's eerste recept?

In 2009 is Benedette gestart met video's op Youtube. Het is ontstaan als een soort extra service voor cursisten die bij haar een workshop hadden gevolgd. Na afloop stuurde Benedette de video met het recept toe die de cursisten die dag stap voor stap hadden gemaakt en geproefd.

Dit youtube kanaal is daarna nog meer gegroeid. Het eerste recept was de 'la giardiniera in agrodolce' van tante Daniela. Een rijke bontgekleurde verzameling aan groenten op zoetzure basis. Dit recept was direct een groot succes. Het is snel en eenvoudig te maken met verse groenten en zonder conserveringsmiddelen. Perfect als bijgerecht, maar ook ideaal om toe te voegen aan verse salades zoals een rijstsalade of Russische salade. En gezond als afwisseling bij een aperitief van kaas en vleeswaren. | ZIE VIDEO |

Het geheim van het succes van Benedette

Benedette kiest haar recepten door te luisteren naar de verzoeken die rechtstreeks van volgers bij haar komen. Zo weet ze wanneer een recept handig voor ze kan zijn. Daarnaast geeft ze praktische tips over hoe je geen voedsel verspilt door alle beschikbare ingrediënten te gebruiken. Of welke apparatuur in de keuken nuttig is, zonder dat je een professionele keuken voorraad hoeft aan te schaffen.

Verder is de marchigiaanse keuken vooral gebaseerd op ervaring en traditie. Daarbij volgt Benedette de seizoensgebondenheid van producten en probeert de benodigde doses goed aan te geven.

Welk recept is favoriet?

Benedette heeft absoluut een favoriet en dat is 'la Torta Furba' (slimme cake). Heel handig voor verjaardagen en in een halfuurtje klaar. Benedette heeft bij deze cake wat suggesties gegeven om de biscuit gemakkelijk in kant-en-klare dunne lagen te maken, in een pan te koken en de meest omslachtige stappen te elimineren. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een van de meest gedeelde recepten. | ZIE VIDEO |

Naar een Italiaans restaurant op zoek? 5x uit eten in Italië

Waar vind je een goed Italiaans restaurant en hoe laat kun je uit gaan eten? Uit eten in Italië. Het verschilt nogal wat van de Nederlandse gebruiken. In Italië zijn er vele bars en restaurants. Daarna heb je diverse soorten en klassen wat betreft eetgelegenheden zoals het klassieke ‘ristorante’, de lokale ‘pizzeria’ of de ‘trattoria’ en ‘osteria’. Uit eten in Italië is een feestje en om vervelende verrassingen te voorkomen is het handig om je er eerst wat meer in te verdiepen. Lees hier meer. 

Ook Italiaans koken met Benedetta?

Er zijn veel video's en recepten op internet te vinden van Benedetta. Maar wat is er nou leuker dan koken uit het boek van Benedetta? Met haar tips en eigen verhalen wordt Italiaans koken een feest. Met enkel meel, eieren, boter en een snufje fantasie, ontdek je originele en zeer smaakvolle gerechten die je Italiaanse feesttafel opfleuren.

In het boek 'Fatto in casa da Benedetta' ontdek je Italiaanse recepten uit de marchigiaanse keuken. Benedetta staat voor een keuken die wordt gekenmerkt door eenvoud en puurheid. Haar recepten maakt ze met een paar ingrediënten die we allemaal in huis hebben en zonder het gebruik van geavanceerde keuken hulpmiddelen. 

De recepten zijn lekker en eenvoudig zoals cakes, koekjes, jam, confituur en vele andere lekkernijen die Benedette maakt met simpele en snelle technieken.

Het boek bestaat uit meer dan 170 recepten, de meest populaire recepten vind je er maar ook vele andere ongepubliceerde varianten. Diverse recepten zoals het basisdeeg voor desserts dat in een minuut klaar is tot hartige croissants, maar er staan ook heerlijke taarten en kleine hapjes in. Natuurlijk ontbreken de pasta's niet zoals gnocchi, ravioli en andere heerlijke voorgerechten. Je vind er ook snacks voor aperitieven, jam, likeuren en nog veel meer. 

Je kunt het boek ook in Nederland krijgen, houd er wel rekening mee dat enkele woorden Italiaans voor in de keuken wel handig is. 

 

Naar kookboek

Italiaans koffie taartje - Torta magica al caffè

Ben jij een koffieliefhebber? Dan is dit recept van Benedette voor een Italiaanse koffie taartje helemaal voor jou bedoeld. Een 'magisch' koffie taartje omdat de lange kooktijd op lage temperatuur het deeg omtovert in 3 lagen met verschillende dichtheid. Te leuk om niet te maken. We hebben het voor je vertaald en met foto's uitgewerkt. Er staat ook een video bij.

Naar recept

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer