Italië en de Italiaanse keuken

Italiaans eten en Italiaanse recepten kom je vandaag de dag overal op de wereld tegen en de Italiaanse keuken is misschien wel de populairste keuken van allemaal. In de Italiaanse keuken zie je dat er vaak veel verse producten en ook lokale producten gebruikt worden, die op eenvoudige wijze worden klaargemaakt. Recepten uit Italië hebben daardoor pure smaken en dit is misschien ook wel de reden waarom de Italiaanse recepten en de Italiaanse keuken zo populair zijn geworden. 

Goede olijfolie kopen – hier moet je op letten

Hoe herken je goede Italiaanse olijfolie? Behalve Piemonte en Lombardia groeien in bijna heel Italië olijven. Italië is dan ook na Spanje de grootste olijfproducent van de wereld. Met name de regio’s Umbrië, Toscane, Le Marche, Ligurië, Puglia en Sicilië produceren olijfolie. De meest uiteenlopende vormen aan olijven vind je er, die allemaal verschillende kwaliteiten en smaken van olijfolie opleveren. Het is daarom goed om je meer te verdiepen in olijfolie voordat je Italiaanse olijfolie gaat kopen.

Online wijnproeven met Ciù Ciù

Omdat reizen nog niet is toegestaan wordt er een online wijnproeverij georganiseerd. En wel door het prachtige en bekende wijnhuis Ciù Ciù. Je hebt alleen een eigen fles Ciù Ciù nodig. Door virtueel verbonden te zijn (via Zoom) geniet je van de wijn en geeft Paolo Agostinelli (bekend diverse onze wijnweken ) je uitleg over het wijnproces, de filosofie achter wijnproductie en leuke weetjes over de regio. Maar het wordt vooral gezellig proeven in gezelschap van andere wijnliefhebbers. Hoe leuk is dat! Er zullen ook leuke aanbiedingen zijn!

Het geheim van Italiaanse wijn

Ben je klaar voor het geheim van de Italiaanse wijn? Als liefhebber van Italiaanse wijn is extra kennis hierover leuk, maar misschien ook wel noodzakelijk. De Italiaanse wijnwereld is namelijk zeer complex en soms moeilijk te doorgronden. En je zou denken dat als de bodem geschikt is, het klimaat het toelaat en de juiste druiven zijn geselecteerd, het maken van een goede wijn geen probleem mag zijn. Helaas blijkt dat niet altijd zo te zijn. De geheimen van de Italiaanse wijn kent meerdere factoren. 

De mooiste wijnstreek van Italië

Op vakantie in de mooiste wijnstreek van Italië? Tijdens een vakantie wil je graag de beste wijnhuizen bezoeken. Tenminste wanneer je houdt van wijnproeven. Le Marche is een van de mooiste Italiaanse wijnstreken en heeft pareltjes van Italiaanse wijnen, waar we je graag mee laten kennismaken. Want wat is er nu heerlijker dan ook thuis genieten van je favoriete Italiaanse wijn, waarvan je genoten hebt tijdens een diner of een bezoek aan een wijnhuis tijdens je vakantie in Le Marche? Ook hebben we 3 populaire wijnhuizen voor je op een rijtje gezet. 

Italiaans ontbijt - wat eten Italianen tijdens de 'colazione'?

Ben je weleens in een bar geweest voor een typisch Italiaans ontbijt? Italianen ontbijten namelijk vaak in een bar. En wees vooral niet verbaasd wanneer je mensen hun cornetto en koffie ziet nuttigen terwijl ze aan de bar blijven staan. Geen boterham of yoghurt voor de Italiaan, het Italiaanse ontbijt is namelijk één groot suikerfeest. Wanneer je op vakantie bent en overnacht in een bed and breakfast of hotel, is je ontbijt vaak inbegrepen. Toch is het een aanrader om een keertje over te slaan en te gaan ontbijten in één van de vele Italiaanse barretjes.

Voor welk type restaurant kiezen? 5x uit eten in Italië

Waar vind je een goed Italiaans restaurant en hoe laat kun je uit gaan eten? Uit eten in Italië. Het verschilt nogal wat van de Nederlandse gebruiken. In Italië zijn er vele bars en restaurants. Daarna heb je diverse soorten en klassen wat betreft eetgelegenheden zoals het klassieke ‘ristorante’, de lokale ‘pizzeria’ of de ‘trattoria’ en ‘osteria’. Uit eten in Italië is een feestje en om vervelende verrassingen te voorkomen is het handig om je er eerst wat meer in te verdiepen. Lees ook hoe het nu precies zit met de Corona voorschriften in Italiaanse restaurants.  

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer