Bouwen en verbouwen met Nederlanders in Italië

Een 'opknapper' in Italië gezien? Wie droomt er tijdens een vakantie in Italië niet even weg bij dat te restaureren huis op die unieke plek? Er staan veel mooie panden op unieke plekjes in Italië. En veel van deze mooie huizen zijn ooit gerestaureerd tot wat zij nu zijn. Zou jij het aandurven? Je droom laten uitkomen en er niet voor terugdeinzen om een oud pand te gaan renoveren?

Een restauratie of zelfs nieuwbouw van een huis in Italië is iets wat niet voor iedereen is weggelegd. Je moet het traject namelijk aandurven. Want iedereen kan zich wel voorstellen dat er diverse culturele verschillen zijn, andere werkwijzen en regelvoorschriften en niet te vergeten de taalbarrière. Het is niet voor niets dat er vaak gebruik gemaakt wordt van een plaatselijk gevestigde architect of geometra voor de uitvoering en bewaking van het ontwerp en bouwkwaliteit.

Wij zijn inmiddels diverse verbouwingen en aanleg van een zwembad verder. Mocht je vragen hebben of informatie willen, neem gerust contact met ons op. Wie weet kunnen we je tips geven of verder helpen. In het voorjaar van 2020 zijn we bezig met de verbouwing van een van onze Bed and Breakfast kamers waarvoor we besloten hebben om een dragende wand te doorbreken. Geen kleine verbouwing dus. 

Verbouwing in Italië met aannemer

Sausen en schilderwerk van de bed and breakfast

Schilderwerk uitbouw kamer La Palestra

Werken met staal hout en stucwerk

Verbouwing in Italië met aannemer

Verbouwing in Italië met aannemer

Verbouwing in Italië met aannemer

Verbouwing in Italië met aannemer

Verbouwing in Italië met aannemer

Schilderwerk uitbouw kamer La Palestra

Verbouwing in Italië met aannemer

Hoe gaat het nu met? Wat ging er mis?

Er is veel gebeurd tijdens de verbouwing, alle leidingen zijn omgelegd, dragende wanden uitgebroken en andere wanden verplaatst. Ondertussen zijn we zelf met het schilderwerk bezig en wordt de keuken gesaust. En natuurlijk gaat er ook iets mis tijdens de verbouwing.

Tijdens het bevestigen van de wanden aan het plafond is er een verwarmingsleiding geraakt. Gelukkig hebben we het direct opgemerkt en was het euvel snel verholpen. Dat kan alleen wanneer je professionele mensen om je heen hebt die goed kunnen samen te werken. 

Mocht je vragen hebben of informatie willen, neem gerust contact met ons op. Wie weet kunnen we je tips geven of verder helpen. Of lees alvast ons hele Ik Vertrek verhaal

Benieuwd hoe het resultaat is geworden? We geven je alvast een kijkje in de andere kamers van de accommodatie

Luxe bed and breakfast in Le Marche

Huis of vakantiewoning kopen in Italië?

Dit nieuwbouw project wordt gebouwd in Cingoli (het balkon van Le Marche), in een prachtige groene omgeving, op minder dan 2 km van het historische centrum. Het wooncomplex zal bestaan uit 4 villa's, ieder met een balkon en garage. In de tuin kun je genieten van je eigen zwembad. 

Alle woningen zullen in een hoge energie klasse worden gebouwd, uitgerust met fotovoltaïsch systeem met zomer / winter airconditioning en ventilatiesysteem. De omvang van de villa's varieert van 350 - 470 m3. Kaveloppervlakte varieert van 2300 - 3500 m2.

Het plan is ontworpen door een professioneel team met architect en aannemer. Er is een uitgewerkt ontwerp met 3D impressies beschikbaar. Toch liever 1 villa of andere bouwstijl? Veel is nog bespreekbaar. Neem bij interesse contact met ons op, we kunnen je verder helpen. 

Huis kopen of bouwen in Italië?

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer