Ancona de moeite waard!

Veel toeristen nemen in Ancona de boot maar slaan Ancona zelf over. Jammer, want de stad heeft veel te bieden voor wie op zoek is naar cultuur of gezelligheid in barretjes, restaurants en winkeltjes. Maak een uitstapje naar Ancona, je zult niet teleurgesteld zijn!

Nog meer cultuur snuiven?  In dit gratis E-book lees je 10 tips waarom Le Marche dé perfecte vakantiebestemming is.

 

Schilderachtig Ancona

In de haven van Ancona is het al vroeg een drukte van belang. Diverse veerboten vertrekken naar Griekenland of Kroatië. Ancona laat zich het best omschrijven als ‘schilderachtig’ en geeft je een kijkje in de authentieke, Italiaanse manier van leven.

De stad werd over twee heuvels gebouwd met uitzicht op een grote, bloeiende haven. Ancona was tijdens de Tweede Wereldoorlog doelwit van diverse bombardementen. Gelukkig zijn niet alle historische bouwwerken verdwenen. Zoals de 14 meter hoge triomfboog, een belangrijk monument ter nagedachtenis aan de Romeinse keizer Trajan.

  • Ancona Le Marche dagtrip
  • Winkelen in Ancona Le Marche
  • Ancona bereikbaar vanuit Weeze met Ryanair
  • Haven Ancona La Marche

Mooiste stadsstrand van Italië

Een van de mooie stadsstranden in Italië vind je in de stad Ancona. Even buiten het centrum ligt namelijk Il Passetto.
De kust is op dit punt bezaaid met kleurrijke grotten uitgehouwen in de rots die de vissers ooit als schuilplaats voor boten gebruikten. Vandaag de dag zijn ze in plaats daarvan omgetoverd tot een zomerverblijf voor de "grottaroli". 's Avonds verandert de kust hier tot een mooi schouwspel door de gekleurde en verlichte grotten.

Naast een dagje winkelen of een bezoek aan het hoger gelegen oude centrum van Ancona, kun je in deze stad ook genieten van een wandeling naar het strand - door de straat naar de grotten van Il Passetto te nemen. 

Stadsstrand Ancona foto Paul Dekkers

Prachtig uitzicht over de stad Ancona

Begin de dag met een bezoek aan de Duomo van San Ciriaco, boven op de heuvel Guasco. Het uitzicht over de stad en de haven van Ancona is van hieruit prachtig. Wie sportief is aangelegd kan de Monte Guasco te voet gaan zien. Er gaan ook verschillende bussen naar boven voor wie dat niet aandurft. Niet ver van de Duomo kun je de resten van een Romeins amfitheater bekijken. 

 

 

Winkelen in Ancona

Zin in een dagje winkelen? Ga naar de zone Corso Mazzini, Corso Garibaldi, Corso Stamira, Piazza Roma, Piazza Erbe en Piazza del Plebiscito. Je zult er van alles aantreffen, van kleding, tassen en juwelen tot artistiek aardewerk en galeries. Liefhebbers van vintage en antiquiteiten kunnen iedere laatste zondag van de maand naar de antiekmarkt op Piazza Cavour in Ancona.

 De hoofdwinkelstraat Corso Garibaldi eindigt op de mooie Piazza Cavour en vanaf hier wandel je op een prachtige boulevard Viale della Vittoria. Het is een mooie wandeling langs statige huizen en villa’s. En aan het einde van deze laan, precies anderhalve kilometer van de haven, ligt Il Passetto. Een van de mooiere bewaard gebleven strandjes, omdat die wat lastiger te bereiken is voor de echte zonneaanbidder. Nog meer prachtige strandjes vind je hier. 

 

 

Winkelen in Ancona

Kom ook naar Le Marche!

Nog meer cultuur snuiven? Voor een cultureel uitstapje kun je ook naar een bekend bedevaartsoord, Loreto. Vanuit Recanati zie je de koepel van de kerk al liggen. Recanati is de stad van Leopardi en Gigli, een bekende Italiaanse dichter en tenor. En dat zie je terug in de stad! 

Le Marche heeft veel culturele bezienswaardigheden. Enkele andere hoogtepunten zijn Ancona de hoofdstad van de regio met grote haven, Osimo en Camerano - met ondergrondse grotten, TolentinoJesi, FabrianoMontecassiano (Borghi più belli d'Italia), Abbadia di Fiastra en de grotten van Frasassi (de mooiste van Europa)  – allemaal in de omgeving van La Vecchia Scuola. Voor tips slaan we dan ook graag de kaart samen open. Een leuke dagtrip is een bezoek aan Assisi en Perugia. 

Ook benieuwd naar deze regio? Download het gratis E-book met 10 tips voor een leuke vakantie in Le Marche. 

Ter afwisseling een dagje strand? We zitten op ca. 20 minuten van de Adriatische kust. Of relax aan het nieuwe zwembad van La Vecchia Scuola. Neem een kijkje op de website of neem contact op voor de mogelijkheden in onze accommodatie. 

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer