Contact

Het vliegveld van Ancona ligt op circa 40 min. van onze accommodatie. Vraag ons naar de mogelijke vluchten (o.a. vanaf Weeze-Düsseldorf, Eindhoven, Brussel-Charlerois). Of download het vliegschema. Let op: de vluchttijden van Ryanair voor Weeze (Dusseldorf) op Ancona zijn gewijzigd voor 2019. 

De afstand Nederland (Utrecht) naar Le Marche is ca. 1600 km en duurt ca. 15 uur. Wanneer je een tussenstop maakt, is het beter om dit in Duitsland of Italië te doen. Overnachten in Zwitserland is relatief duur. Eventueel weten wij nog een goed logeeradres in de buurt van Milaan.

Voor de eerste keer in een Bed and Breakfast? Lees hier enkele wetenswaardigheden.

Neem contact op

Wanneer er specifieke of praktische vragen zijn zoals over reizen met vliegtuig of auto:

E Email sturen naar La Vecchia Scuola (info@lemarchebedandbreakfast.com)
0039 - 331 478 2959 (Nederlands sprekend)

Wij proberen er alles aan te doen om een verblijf bij La Vecchia Scuola helemaal naar je zin te maken. En we reageren snel!
Nieuwsgierig naar wie wij zijn? Neem een kijkje in ons IK-VERTREK verhaal. 

Ontvang tips en Italiaanse inspiratie

Schrijf je gratis in voor onze mails met Italië tips en kijk alvast in onze laatste inspiratiemail.

 

Wij gebruiken jouw naam en e-mailadres alleen voor het versturen van de mails.
Klik hier voor La Vecchia Scuola's Privacy Policy

Het verhaal van Jurgen en Gonnie

Jurgen en Gonnie Linssen hebben een Bed and Breakfast in de regio Le Marche met de naam La Vecchia Scuola.

In 2014 trokken ze met de camper door Italië en vonden ze de plek waar ze graag zouden willen wonen en die het beste op hun plannen aansloot: Le Marche. Het was op 1 februari 2016 dat ze de nieuwe inwoners van Montefano werden, waar ze door de lokale bevolking warm onthaald werden. 

We hebben een ‘oude school’ gekocht en zijn hier een bedrijf begonnen onder de naam La Vecchia Scuola’, begint Gonnie te vertellen. Het is een oude plattelandsschool en, met aandacht voor typische Marchiaanse ornamenten, helemaal gerenoveerd. We hebben er ‘onze plek’ van gemaakt, waar we ook gasten vanaf 1 mei 2016 ontvangen. Lees verder voor het emigratie verhaal naar Italië

Jurgen en Gonnie BnB La Vecchia Scuola

Tips voor het boeken van een vlucht

  • Boek lang van te voren. Een retourtje naar Barcelona kost 2 dagen voor vertrek € 340 en een half jaar van te voren € 60.
  • Koop een losse heen- en terugvlucht, boeken bij diverse vliegmaatschappijen kan voordelig zijn.
  • Boek op dinsdag en vlieg op maandag, vliegtickets zijn op dinsdag het goedkoopst.
  • Een vlucht op vrijdag of zondag is het duurst, beter daarom om op maandag terug te gaan.
  • Vlieg vanaf een alternatieve vluchthaven, zo kun je met vliegen vanaf bijv. Eindhoven of Rotterdam geld besparen en scheelt het ook tijd bij de douane. Bron: NU.nl 

Het vliegveld van Ancona ligt op circa 40 min. van onze accommodatie. Vraag ons naar de mogelijke vluchten (o.a. vanaf Weeze-Düsseldorf, Eindhoven, Brussel-Charlerois). Of download het vliegschema.

Vluchten Ryanair

Voor wie met de auto naar Italië reist

Autorijden in Italië heeft de naam nogal spannend te zijn. Maar dat valt best mee. In het zuiden van Italië gedraagt men zich misschien nog wat ‘authentieker’. In Le Marche gedragen mensen zich over het algemeen zoals in Nederland. Maak je geen zorgen. Vrolijk blijven lachen, goed opletten en lekker meerijden met de rest. Hier nog wat tips:

Vermijd de weekenden in juli en augustus. In juli en augustus is het vaak druk op de weg van Italië. Beter om niet op zaterdag en zondag te rijden. Op andere dagen kun je lekker vlot doorrijden.

De afstand Nederland (Utrecht) naar Le Marche is ca. 1600 km en duurt ca. 15 uur. Wanneer je een tussenstop maakt, is het beter om dit in Duitsland of Italië te doen. Overnachten in Zwitserland is relatief duur. Eventueel weten wij nog een goed logeeradres in de buurt van Milaan.

Zorg voor een vignet wanneer je door Zwitserland of Oostenrijk rijdt. Bij de grensovergang moet de sticker op de voorruit zitten. Bij de ANWB kun je een sticker kopen, zodat je geen lange file riskeert bij de grensovergang.

Geniet bij de Gotthard. De wachttijd kan hier namelijk enorm oplopen. De omweg via de pas biedt uitkomst en is de moeite waard. Vroeg bij de tunnel zijn biedt ook uitkomst. Vanaf Basel duurt het nog ca. 2 uur voordat je bij de tunnel bent. Buon viaggio!

Met de auto naar Italië

Contact- en navigatiegegevens

Contrada Monocchia 13/14
62010 Montefano (MC)
Le Marche Italia

E Email sturen naar La Vecchia Scuola (info@lemarchebedandbreakfast.com)
0039 - 331 478 2959 (Nederlands sprekend)

Navigatiegegevens
In de navigatie kun je het beste “Contrada Montefano Vecchio” invoeren, omdat niet alle navigaties de straat Contrada Monocchia kennen.
Contrada Monocchia ligt in het verlengde van Contrada Montefano Vecchio.
Of nog handiger de coördinaten: 43° 23’ 57” (N) en 013° 24’ 50” (E).

Contactgegevens

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer