8 Voordelen om jouw vakantie rechtstreeks te boeken

Bookdirect

 

De voordelen van rechtstreeks boeken ten opzichte van reserveren via een reisorganisatie

In februari is het #Bookdirect day. Een wereldwijd initiatief van accommodatie houders om jou als gast te wijzen op de voordelen van 'rechtstreeks boeken via de officiële website' ten opzichte van 'reserveren via de website van reisorganisaties'. En ondanks dat aanvragen vaak al rechtstreeks worden gedaan, hebben wij 8 voordelen voor je op een rij gezet. Het blijkt namelijk dat nog niet iedereen bekend is met de toeslagen die je als gast betaalt wanneer je via een reisorganisatie boekt. Blijf op de hoogte van informeer je hier verder voor de beste boeking van jouw volgende vakantie. 

 

1. Voorkom extra toeslagen met rechtstreeks boeken

Wat vraagt een reisorganisatie aan commissie? We geven je inzicht in de werkwijze van een grote bekende organisatie (die met een B). Zij vragen een commissie van 15% die bij de kamerprijs wordt opgeteld. Deze betaal je dus extra als gast. De reisorganisatie ziet dit liever niet, maar het gebeurt wel en onder toeziend oog van de EU is dit ook toegestaan. Vervolgens moet je als gast vaak direct aanbetalen. Echter de accommodatie houder krijgt de vergoeding voor het verblijf vaak pas 1 maand nadat de gast is vertrokken. Wat soms ruim een half jaar later kan zijn. Het verdienmodel van een dergelijke organisatie werkt dus tweeledig.

Nu zul je denken, maar bij een reisorganisatie kan ik vaak nog tot het laatste moment annuleren. Dat is in sommige gevallen juist. Echter het gastenvoordeel om tot het laatste moment te kunnen annuleren wordt door eigenaren van de accommodatie ingeregeld. Ben je er dus bewust van dat de accommodaties met hogere bezetting vaak strengere annuleringseisen hebben ingesteld.

 

2. Direct contact met de eigenaar

Direct contact met eigenaren van accommodaties maakt dat je verblijf beter aansluit op je wensen en dus aangenamer zal zijn. Je kunt vooraf tot in detail informeren wat er te doen is in de regio (actief, relaxed, erop uit, workshops) en of het aansluit op jouw vakantie doelen.

 

3. De meest scherpe prijs

Kortingen of andere voordelen zijn vaak per periode verschillend en worden door accommodaties zelf bijgehouden. De meest scherpe prijs staat daarom niet op de website van grote online reisorganisaties. Daarnaast werken reisorganisaties met een commissie (een vergoeding) die betaald wordt door óf de accommodatie eigenaar - maar vaker bij de gast zelf in rekening wordt gebracht.

 

4. Goede accommodaties staan niet op sites van reisorganisaties

Vele goede accommodaties staan niet op grote boeking sites. Door jaren ervaring en hard werken hebben zij laten zien dat gasten op een goed verblijf kunnen vertrouwen. De vele recensies zijn daar het bewijs van. Dus waarom een commissie betalen aan een grote reisorganisatie wanneer gasten kunnen vertrouwen op een goed verblijf in een accommodatie die vindbaar is en een goede naam heeft?

 

5. Goede kennis van de omgeving

Eigenaren van een accommodatie kennen de omgeving goed en kunnen je vooraf tips geven, zodat je de juiste keuze maakt voor een onvergetelijke vakantie.

 

6. Je kunt terecht met bijzondere wensen

Voor bijzondere wensen kun je rechtstreeks contact opnemen met een eigenaar. Denk hierbij aan een stof allergie of dieet wensen. Wanneer je dit vooraf communiceert met de accommodatie houder, kun je samen naar een passende oplossing kijken, zodat er geen onaangename verrassingen zijn tijdens je vakantie.

 

7. Geniet van speciale aanbiedingen

Wanneer je rechtstreeks boekt geniet je van speciale aanbiedingen. Bij een speciale gelegenheid zoals bijvoorbeeld een 10 jarig bestaan van een accommodatie zijn er vaak speciale tarieven. Als rechtstreekse website bezoeker ben je hiervan op de hoogte. Ook annuleringen of aanbiedingen en kortingen communiceren accommodatie eigenaren vaak eerst direct aan gasten (met een nieuwsbrief) of met een melding op de website aan de website bezoekers.

 

8. Meer flexibiliteit 

Wil je liever niet op zaterdag aankomen? Of toch een nachtje langer blijven? Door rechtstreeks contact met de eigenaar van een accommodatie te houden, kunnen kleine aanpassingen in boekingen snel en effectief worden doorgevoerd. 

 

Dit zijn 8 voordelen op een rij. Grote reisorganisaties zullen altijd blijven bestaan. En dat is prima. Maar de keuze om rechtstreeks te boeken of bij een reisorganisatie is en blijft natuurlijk aan jou. Ben daarom goed geïnformeerd en doe er je voordeel mee! 

10 Tips voor een onvergetelijke vakantie in Italië

Ben je Italië liefhebber en van plan om te gaan genieten van een vakantie in een van de prachtige regio's die de laars te bieden heeft? De regio Le Marche (De Marken) wordt ook wel het tweede Toscane genoemd. In Le Marche vind je bergen, strand, lieflijke heuvels en prachtige oude Renaissance steden en dorpjes. Het doet je misschien denken aan Toscane, maar in Le Marche vind je nog de rust, puurheid en gastvrijheid van de Marchegianen. In dit gratis Ebook lees je waarom Le Marche jou een onvergetelijke vakantie bezorgt. Maak kennis met deze nog onontdekte regio door een gratis E-book met 10 tips voor een onvergetelijke vakantie in de regio Le Marche

Gratis E-book met 10 tips voor vakantie Italie

De website van de bed and breakfast La Vecchia Scuola in Le Marche is rechtstreeks boekbaar. Zij staat in de top 10 van beste B&B's in Italië en is onlangs uitgeroepen tot beste accommodatie van de regio. 

Buona vacanza!

10 Tips voor een onvergetelijke vakantie in Italië

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer