7 Redenen om jouw vakantie rechtstreeks te boeken

Bookdirect

Vandaag is het #Bookdirect day. Een initiatief van accommodatie houders om jullie op de voordelen te wijzen van het rechtstreeks boeken. En ondanks dat onze aanvragen 90% rechtstreeks worden gedaan, hebben wij de voordelen voor je op een rij gezet. Het blijkt namelijk dat niet iedereen bekend is met de toeslagen die je betaalt wanneer je via een reisorganisatie boekt.

1. Voorkom extra toeslagen met rechtstreeks boeken

We zullen je inzicht geven in de werkwijze van een grote bekende organisatie (die met een B). Zij vragen een commissie van 15% die bij de kamerprijs komt. Deze betaal je dus extra als gast. En nee dat mag niet van de grote reisorganisaties, maar gebeurt dus wel (en de EU staat dit ook toe). Vervolgens moet je als gast direct aanbetalen. Wij krijgen de vergoeding voor het verblijf pas 1 maand nadat de gast is vertrokken. Wat soms ruim een half jaar later kan zijn. Het verdienmodel van een dergelijke organisatie werkt dus tweeledig. Het voordeel van annuleren op het laatste moment kunnen wij als accommodatie eigenaren inregelen. De betere accommodaties hebben strenge annuleringseisen ingesteld.

2. Direct contact met de eigenaar

Direct contact met eigenaren van accommodaties maken je verblijf beter. Je kunt vooraf informeren wat er te doen is in de regio (actief, relaxed, erop uit, workshops) en of het aansluit op jouw vakantie doel.

3. De meest scherpe prijs

De meest scherpe prijs staat niet op grote online reisorganisaties. Reisorganisaties hebben een commissie die of de accommodatie eigenaar maar over het algemeen de gast zelf betaalt.

4. Goede accommodaties niet op boeking sites

Vele goede accommodaties staan niet op grote boeking sites. Waarom een commissie betalen aan een grote reisorganisatie wanneer gasten tevreden zijn en kunnen vertrouwen op een goed verblijf in een accommodatie die vindbaar is en een goede naam heeft?

5. Goede kennis van de omgeving

Eigenaren van een accommodatie kennen de omgeving goed en kunnen je vooraf tips geven, zodat je de juiste keuze maakt voor een vakantie.

6. Terecht met bijzondere wensen

Voor bijzondere wensen kun je rechtstreeks contact opnemen met een eigenaar. Denk hierbij aan een stof allergie of dieet wensen. Wanneer je dit vooraf communiceert met de accommodatie houder, kun je samen naar een passende oplossing kijken zodat er geen verrassingen zijn tijdens je vakantie.

7. Geniet van speciale aanbiedingen

Wanneer je rechtstreeks boekt geniet je van speciale aanbiedingen. Gisteren vierden wij feest, omdat wij 3 jaar geleden ons huis in Italië hebben gekocht. Voor elk jaar boden wij 5% korting op een reservering dus totaal 15 % korting. Ook annuleringen of aanbiedingen en kortingen communiceren we eerst direct aan gasten of website bezoekers.

Dit zijn 7 voordelen op een rij. Grote reisorganisaties zullen altijd blijven bestaan. En dat is prima. Maar de keuze is aan jullie, doe er je voordeel mee!
De website van bed and breakfast La Vecchia Scuola in Le Marche is rechtstreeks boekbaar. Hier vind je ook 10 tips voor een vakantie in de regio Le Marche

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer