Blog

Inspiratie over Italië. Reis mee door Italië om te genieten van mooie films, leuke dorpjes, lekker eten (recepten) en nog veel meer.  Geef je op en ontvang nog meer tips en Italië inspiratie of neem een kijkje in onze laatste mail met Italië inspiratie. Buon divertimento!

5 Redenen voor nazomer vakantie

In het land van de zon en lekker eten is elk seizoen genieten. Een vakantie naar Italië kan daarom eigenlijk altijd. Maar vooral in het najaar is het er goed vertoeven.

In het najaar geniet je in Italië namelijk nog van hele aangename temperaturen. En de Italianen zijn na hun vakantie weer massaal aan het werk gegaan. En niet te vergeten zijn de aantrekkelijke prijzen in de nazomer.

Je zult nog lang nagenieten van jouw zonnige vakantiefoto’s. Waarom nazomeren in Italië een goed idee is? Wij geven je 5 redenen voor een nazomer vakantie in Italië!

 

Due Sorelle Matteo Mazzoni

NIEUW: spiksplinternieuw magazine

Nieuw! Binnenkort brengen we de allereerste editie van ons spiksplinternieuwe magazine “Via Le Marche” uit!

Een magazine vol met tips over pittoreske Italiaanse dorpjes, diverse wandelingen, de beste restaurants, idyllische plekjes aan de kust en nog veel meer. Super handig voor jouw volgende vakantie in Le Marche.

Neem hier alvast een kijkje voor het eerste inkijk exemplaar. 

Het eerste Magazine Via Le Marche zal het najaar 2019 worden uitgegeven. 

Nieuw magazine Le Marche

Vier vakantie met de beste wijn

Ben je een liefhebber van Italiaanse wijn, dan is extra kennis hierover leuk maar misschien ook wel noodzakelijk. En je zou denken dat als de bodem geschikt is, het klimaat het toelaat en de juiste druiven zijn geselecteerd, het maken van een goede wijn geen probleem mag zijn. Helaas blijkt dat niet altijd zo te zijn. De geheimen van de Italiaanse wijn kent meerdere factoren. Ben je klaar voor het geheim van de Italiaanse wijn?
 
Tijdens een vakantie wil je graag de beste wijnhuizen bezoeken. Tenminste wanneer je houdt van wijnproeven. Le Marche is een van de mooiste Italiaanse wijnstreken en heeft pareltjes van Italiaanse wijnen, waar we je graag mee laten kennismaken. Ook hebben we 3 populaire wijnhuizen voor je op een rijtje gezet. Want wat is er nu heerlijker dan ook thuis genieten van je favoriete Italiaanse wijn, waarvan je genoten hebt tijdens een diner of een bezoek aan een wijnhuis tijdens je vakantie in Le Marche?
Wijnreis zomervakantie Italie

Interviews met gasten

We proberen met de website van La Vecchia Scuola veel duidelijkheid te geven. Desondanks kan het toch wat minder helder zijn wat je kunt verwachten wanneer je voor de eerste keer bij ons komt logeren. Best begrijpelijk, want wat is een  Bed and breakfast nu precies? Eerder schreven we er een artikel over: Voor de eerste keer logeren in een Bed and Breakfast

Met een interview van onze gasten proberen we meer duidelijk voor je te krijgen over wat we allemaal te bieden hebben. Want wie kan dat nu beter vertellen dan iemand die bij ons gelogeerd heeft? Zodat je als toekomstige gast beter weet wat je kunt verwachten tijdens een verblijf op La Vecchia Scuola. Vragen als "Hoe kijk je terug op jouw verblijf in 2018"? "Welke verbeteringen zie jij voor La Vecchia Scuola in 2019"? Deze vragen en nog meer stelden wij aan verschillende mensen die hebben gelogeerd op La Vecchia Scuola. Je neemt hiermee een kijkje achter de schermen.

We beginnen met een persoonlijk verhaaltje over de gast zelf. En waarom zij kiezen voor Italië als vakantieland. Verder lees je over de tijd die gasten hebben beleefd bij Jurgen en Gonnie en welke verbeteringen er nog zijn. Lees het allemaal in onze blog "Interviews met gasten". Voor recensies kun je ook terecht op Zoover

Interviews met gasten

Zoek je een vakantiewoning in Italië?

Dit nieuwbouw project wordt gebouwd in Cingoli (het balkon van Le Marche), in een prachtige groene omgeving, op minder dan 2 km van het historische centrum. Het wooncomplex zal bestaan uit 4 villa's, ieder met een balkon en garage. In de tuin kun je genieten van je eigen zwembad. 

Alle woningen zullen in een hoge energie klasse worden gebouwd, uitgerust met fotovoltaïsch systeem met zomer / winter airconditioning en ventilatiesysteem. De omvang van de villa's varieert van 350 - 470 m3. Kaveloppervlakte varieert van 2300 - 3500 m2.

Het plan is ontworpen door een professioneel team met architect en aannemer. Er is een uitgewerkt ontwerp met 3D impressies beschikbaar. Toch liever 1 villa of andere bouwstijl? Veel is nog bespreekbaar. Neem bij interesse contact met ons op, we kunnen je verder helpen. 

 

Emigratiecoach

Lente pasta met kruidige salade

Lente pasta! Heerlijk om in deze tijd van het jaar te genieten van lichte gerechten met frisse smaken. Onze favoriet is een voorjaars pasta met kruidige salade. Een Italiaanse vriendin noemde de pasta een ‘Carbonara’ met de ‘onjuiste ingrediënten’. Heel verrassend vond ze het dan wel weer. En nadat ze 2x heeft opgeschept, hebben wij het vertrouwen dat het gesmaakt heeft. We delen het recept graag met je. 

Het gerecht is erg eenvoudig en staat in een handomdraai op tafel. Lekker met de salade erbij. Je kunt ervoor kiezen om de pasta zelf vers te maken. Dat is natuurlijk het lekkerste. Maar heb je wat minder tijd? Snijd dan 500 gr verse lasagne vellen in reepjes. Past ook prima in het gerecht.

We hebben ook een heerlijke wijn voor je uitgezocht. Lees verder voor het recept van deze verse lente pasta met kruidige salade

Buon appetito!

Lente pasta

Interview rubriek Emigratiecoach

Ik (Gonnie) ben geïnterviewd voor een rubriek "Persoonlijk verhaal van iemand die naar het buitenland verhuisde" door Aimée. Aimée is zelf 3 jaar geleden naar Frankrijk verhuist met haar man en dochter. En zij weet ondertussen wat er komt kijken bij een emigratie. Vanuit haar eigen ervaring heeft zij De Emigratiecoach opgericht en begeleidt zij mensen bij de nieuwe start naar het buitenland. Omdat wonen in het buitenland mooi kan zijn, maar dat betekent niet automatisch dat je gelukkig bent. Aimée wil je helpen bij de schaduwkant van de emigratie, zodat je je sneller thuis gaat voelen.

In de rubriek van Aimée lees je iedere week een persoonlijk verhaal van iemand die naar het buitenland verhuisde. Want het blijft immers leuk om een inkijkje te krijgen in het leven van iemand anders. En ook leerzaam om te zien hoe anderen hun leven in het buitenland hebben opgebouwd. Aan de hand van een aantal vragen vertelt Gonnie over haar leven in het buitenland en geeft ze je tips hoe je je snel(ler) thuis kunt voelen in het buitenland.
Lees hier het verhaal van Gonnie uit Italië.

Emigratiecoach

De perfecte vakantiedag in Le Marche

De ochtend begint met het ontwaken van La Vecchia Scuola. De geur van koffie en versgebakken brood, gasten die van de ochtendzon en het mooie uitzicht genieten. De vogels die fluiten, afgewisseld met de belletjes van Rosso en Scooter (onze 2 poezen) die hun ochtendwandeling rondom het huis maken. Jurgen dekt buiten de tafels voor het ontbijt en ik maak het verse fruit, sap en een dolce klaar. Na het ontbijt gaan we naar de markt. Heerlijk om te zien hoe de bevolking verse vis, groenten en kazen kopen. Op de markt ontmoeten we .....

Vakantiegangers stellen ons vaak de vraag hoe wij onze dagen doorbrengen wanneer we vrije tijd hebben. In de blog Going Local van Sogno Italiano geven wij tips over hoe wij onze dag graag invullen tijdens de zomermaanden. Zodat ook jouw vakantietrip uniek en local wordt. Ben je benieuwd naar meer van onze emigratieverhalen? Of lees hier hoe ons allereerste seizoen is verlopen.

Uit eten strand

7 Redenen om rechtstreeks te boeken

Op 6 februari is het #Bookdirect dag. Een initiatief van accommodatie houders om jullie op de voordelen te wijzen van het rechtstreeks boeken. En ondanks dat onze aanvragen 90% rechtstreeks worden gedaan, hebben wij de voordelen voor je op een rij gezet.

We geven je graag inzicht geven in de werkwijze van een bekende grote reisorganisatie (die met een B). Zij vragen een commissie van circa 15% die op de kamerprijs komt. Deze betaal je dus extra als gast. Vervolgens moet je als gast vaak direct aanbetalen. Wij krijgen de vergoeding voor het verblijf pas 1 maand nadat de gast is vertrokken. Nieuwsgierig naar de overige 6 voordelen? We hebben ze voor je op een rijtje gezet. Doe er je ‘voordeel’ mee en boek rechtstreeks.

Bookdirect

De eerste keer in een Bed and Breakfast

Zo nu en dan krijgen we gasten die voor de eerste keer in een Bed and Breakfast (B&B) overnachten. En ondanks dat een website veel duidelijkheid kan geven, blijft het de vraag wat je allemaal kunt gaan verwachten. Best begrijpelijk, want wat is een Bed and breakfast nu precies?

Het programma “Bed & Breakfast” is ondertussen bij velen bekend. Drie stellen die allemaal een Bed and Breakfast runnen, gaan een nachtje bij elkaar slapen. Het echtpaar dat aan het einde het meeste geld krijgt van de overige stellen, heeft gewonnen. Is dit de B&B die je tijdens een vakantie in Italië aantreft? Lees het allemaal hier in de blog over wat is een Bed and breakfast?

Bed and breakfast Italië

Hoe is het om in Italië te trouwen?

Trouwen in Italië is echt een geweldige belevenis. Nadat we zelf een bruiloft van dichtbij hebben meegemaakt vorig jaar, kunnen we dit alleen maar beamen. Italië is tenslotte het land van de liefde, van heerlijk culinair genieten en glooiende heuvels. Ook heeft Italië veel middeleeuwse stadjes met historische gebouwen die een mooie setting bieden voor de trouwceremonie of het aansnijden van de taart.

Je trouwdag in Italië duurt vaak 3x zo lang. Dat is misschien wel het meest bijzonder aan een trouwerij in Italië. Een weekend lang genieten met de liefste familie en vrienden die je hebt uitgenodigd. Het is een levenservaring die je altijd bij je zal dragen. Samen met al je gasten die op jullie uitnodiging helemaal naar Italië zijn gekomen.

In Nederland gaat trouwen er heel anders aan toe dan in Italië. Waar ‘m het verschil dan in zit? Lees hier verder leuke Italiaanse bruiloft weetjes. 

bruidstafel

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Lees meer