Nieuws

Een kijkje in het dagelijks leven van La Vecchia Scuola. En nog veel meer leuks is te zien op onze Facebook pagina

Voor wie met de auto naar Italië reist

Autorijden in Italië heeft de naam nogal spannend te zijn. Maar dat valt best mee. In het zuiden van Italië gedraagt men zich misschien nog wat ‘authentieker’. In Le Marche gedragen mensen zich over het algemeen zoals in Nederland. Maak je geen zorgen. Vrolijk blijven lachen, goed opletten en lekker meerijden met de rest. Hier nog wat tips:

 

Vermijd de weekenden in juli en augustus. In juli en augustus is het vaak druk op de weg van Italië. Beter om niet op zaterdag en zondag te rijden. Op andere dagen kun je lekker vlot doorrijden.

 

De afstand Nederland (Utrecht) naar Le Marche is ca. 1600 km en duurt ca. 15 uur. Wanneer je een tussenstop maakt, is het beter om dit in Duitsland of Italië te doen. Overnachten in Zwitserland is relatief duur. Eventueel weten wij nog een goed logeeradres in de buurt van Milaan.

 

Zorg voor een vignet wanneer je door Zwitserland of Oostenrijk rijdt. Bij de grensovergang moet de sticker op de voorruit zitten. Bij de ANWB kun je een sticker kopen, zodat je geen lange file riskeert bij de grensovergang.

 

Geniet bij de Gotthard. De wachttijd kan hier namelijk enorm oplopen. De omweg via de pas biedt uitkomst en is de moeite waard. Vroeg bij de tunnel zijn biedt ook uitkomst. Vanaf Basel duurt het nog ca. 2 uur voordat je bij de tunnel bent.

 

Buon viaggio!

Met de auto naar Italië
Vluchten Ryanair

Tips voor het boeken van een vlucht

  • Boek lang van te voren. Een retourtje naar Barcelona kost 2 dagen voor vertrek € 340 en een half jaar van te voren € 60.

  • Koop een losse heen- en terugvlucht, boeken bij diverse vliegmaatschappijen kan voordelig zijn.

  • Boek op dinsdag en vlieg op maandag, vliegtickets zijn op dinsdag het goedkoopst.

  • Een vlucht op vrijdag of zondag is het duurst, beter daarom om op maandag terug te gaan.

  • Vlieg vanaf een alternatieve vluchthaven, zo kun je met vliegen vanaf bijv. Eindhoven of Rotterdam geld besparen en scheelt het ook tijd bij de douane. Bron: NU.nl 

Het vliegveld van Ancona ligt op circa 40 min. van onze accommodatie. Vraag ons naar de mogelijke vluchten (o.a. vanaf Weeze-Düsseldorf, Eindhoven, Brussel-Charlerois). 

 

Inleiding eerste blog

Mijn eerste blog ballonnetje....

Er zijn regelmatig voorvallen waarbij ik denk “daar zou ik wel wat meer van willen weten”. Een actueel voorbeeld hiervan: welke wintergroenten eten Italianen? Of na de eerste olijvenpluk dit jaar vroeg ik mij af: Wat is eigenlijk precies eerste- en tweede persing olijfolie. Wat wordt er met alle Italiaanse zonnebloemen gedaan?  

 

Gasten komen belangstellend terug van een dagje uit en hebben vragen waar ik niet altijd antwoord op kan geven. Wederom is mijn nieuwsgierigheid wederom geprikkeld. Dus veel nagedacht hoe ik deze nieuwsgierigheid een leuke invulling zou kunnen geven – ik ga bloggen!

Lees hier verder. 

Een voorspoedig tweede seizoen!

De boekingen voor 2018 komen weer binnen en dat betekent dat we ons bezig gaan houden met het nieuwe seizoen. Zo wordt heel het beddengoed gewassen, keukenkasten uitgedaan, de douches opnieuw gekit en het terras winterklaar gemaakt.

 

We stippelen nieuwe (wandel)routes uit, bedenken leuke uitjes - of bezoeken leuke stadjes die bij ons ook nog op het lijstje staan.

 

Maar ook andere klusjes worden opgepakt zoals een nieuwe pui in de keuken waardoor het lekker warm blijft in de winter. Ook zijn we aan de slag gegaan met een terrasje aan de voorzijde en het verder opschonen van het talud.

 

De grootste klus moeten we nog even bewaren, maar daarover later meer… We houden jullie op de hoogte!

 

Nu het seizoen bijna is afgelopen, kijken we met plezier en ook trots terug op een lekker druk tweede seizoen. En wat is de tijd gevlogen!

 

We zijn het seizoen begonnen met een gezellig ‘mannenweekend’. Nadat de mannen van voetbalclub Blauw Zwart op vrijdag begonnen met een ‘pranzo’ aan de kust en een frisse duik in de zee (eind maart), hebben we het weekend met ze afgesloten met een klim door de prachtige kloof ‘Lame Rosse’.

 

Aansluitend begon onze eerste yogaweek met Janne Baudoin van Yoga Buddhi.

 

Ook benieuwd naar ons tweede seizoen? Lees hier verder. 

Certificaat van uitmuntendheid Tripadvisor

Een certificaat van Uitmuntendheid. We moesten even nalezen wat dat inhield. "TripAdvisor reikt een Certificaat van uitmuntendheid uit aan accommodaties die consistent goede  reizigersbeoordelingen ontvangen". We zijn blij dat we ook na ons inmiddels tweede seizoen goede beoordelingen van gasten hebben gekregen. Bijzonder zijn de recensies met een persoonlijk tintje. Lees de reviews na onderaan de footer van de website door op het Tripadvisor incoontje te klikken. 

Tripadvisor certificaat

Eerste score Zoover bekend

We hebben onlangs bericht ontvangen van Zoover dat we voor het eerst een 'score' hebben verzameld met alle recensies. En nog wel een 9.5. Toch best een beetje trots zijn we erop. En nog belangrijker...we zijn super blij met alle gasten die deze mooie recensies hebben achtergelaten. Leuk om de beoordelingen van gasten na te lezen en dat kan onderaan de footer van de website via het Zoover icoontje. 

Win gratis weekend weg

In de Ciao Tutti

Ciao tutti, de ontdekkingsblog door Saskia Baldemaekers (www.ciaotutti.nl), 12 maart en 30 december 2016.

 

Na een heerlijke lange reis met de camper, kriskras door Italië, wisten Gonnie en Jurgen Linssen het zeker: ze waren verliefd. Verliefd op de Italiaanse manier van leven, maar vooral verliefd op Le Marche. In deze regio vonden ze de perfecte combinatie van prachtig natuurschoon (met onder meer de Monti Sibillini, de Monte Conero en de Piano Grande) en pittoreske dorpjes als Loreto, Recanati, Cingoli, Macerata en Osimo. Klik hier voor de gehele blog. 

Ook blikken ze terug op hun eerste seizoen in de bed & breakfast. Er waren prachtige hoogtepunten, maar natuurlijk verliep niet alles zonder problemen. Ze vertellen in deze blog hoe ze het roer omgooiden en hoe het nu voor ze is om definitief in Italië te wonen. Klik 
hier voor de terugblik. 

Ontdekkingsblog Ciao tutti