La Vecchia Scuola

La Vecchia Scuola is stijlvol gerenoveerd met een vleugje luxe. De stijl is authentiek zoals je die in Le Marche nog veel tegenkomt. 

De nieuwe film over La Vecchia Scuola

 

Volledig gerenoveerde bed and breakfast

Geheel gerenoveerd

In 2004 is de woning met behoud van oorspronkelijke karakteristieken volledig gerenoveerd. De woning is dan ook van een typische bouwstijl die je nog veel terug ziet in Le Marche. La Vecchia Scuola is een rustieke Bed & Breakfast geworden waar een bijzondere sfeer hangt. Elke kamer heeft een eigen karakter met comfort, ambiance en eigen badkamer.

 

Zoals het was

La Vecchia Scuola zoals we onze Bed and Breakfast hebben genoemd, is een voormalige school op het platteland van Le Marche geweest en dateert van 1939. De school is voor veel bewoners van Montefano dan ook een bekend begrip. Omstreeks 1960 is de school verbouwd naar een woning voor 2 gezinnen. 

 

Onze Bed and Breakfast

Gezellig en heerlijk rustig

Naast gezelligheid is er in La Vecchia Scuola ook ruimte voor rust en intimiteit. In de ruime tuin kun je op meerdere plekken genieten van het adembenemende uitzicht op de typische heuvels van Le Marche.

 

Daarnaast is er een portico om tijdens de zwoele zomeravonden nog na te genieten van de dag met een heerlijk glas wijn van de lokale wijnboer. Hier staat ook een koelkast met vriesvak u ter beschikking gevuld met koele drankjes (tegen geringe betaling). Bij voldoende animo draaien we een authentieke 'Italiaanse' klassieker in onze buitenbioscoop

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanuit ligbed genieten van de tuin
Fitness ruimte

Sportief genieten tijdens een ontspannen verblijf!

Naast diverse plekken om te relaxen hebben we nu ook een sportieve plek. Een fitnessplek met crosstrainer, loopband en roeitrainer. Met uitzicht op Montefano en de toren van Montefiore. Voor een heerlijke workout in de nog heerlijke koele uurtjes van de dag. Om de dag lekker fit te beginnen of sportief te eindigen. 

 

Ruime gerenoveerde bed and breakfast

Marchegiaanse stijl

La Vecchia Scuola heeft een warme uitstraling en dat voel je direct wanneer je binnenkomt. Het pand heeft een mooie historie en dat delen we graag met je tijdens een rondleiding bij aankomst.

Zodat je je snel thuis voelt. 

 

          

Ontbijtruimte en plek waar je kunt lezen en ontspannen

Dagelijks vers

Dagelijks wordt er buiten in de tuin of in onze Cantina een vers ontbijt geserveerd met voor Le Marche typisch pure streekproducten. Bij voldoende animo koken we ook graag een Italiaans diner voor je. 

  

          

 

 

 

 

Op een steenworp afstand

La Vecchia Scuola ligt hartje Le Marche op steenworp afstand van Montefano. Montefano is een mooi gerestaureerd middeleeuws dorp dat ca. 3400 inwoners telt en in de provincie Macerata ligt. In het kleine gezellige centrum is altijd levendigheid.

 

Je kunt hier terecht voor een dagelijkse boodschap of een hapje of drankje in de bar. Direct tegen Montefano aan ligt Montefiore, al van verre herkenbaar door haar prachtige middeleeuwse toren. In beide dorpjes kun je genieten van mooie gebouwen, kerken, pleinen en een prachtige binnentuin. 

Dorpje Montefiore vormt samen met Montefano een ruim aanbod aan voorzieningen

Middeleeuwse toren

De toren van Montefiore, al van verre te zien! Samen met Montefiore biedt Montefano tal van andere winkels zoals een kledingzaak, kapper, juwelier, bank, hotel etc. En voor wie ’s avonds gezellig en lekker uit eten wil gaan, zijn er naast de restaurantjes in Montefano, ook 'osteria, agriturismo en ristorante' in de nabije omgeving te vinden. Genoeg vertier dus! 

Bezienswaardigheden nabij die bewaard zijn gebleven

Bezienswaardigheid

Bewaard gebleven zijn de oude graan torens, waterputten en irrigatie meertje, te zien in de directe omgeving van de mooie plek waar onze bed and breakfast staat in Le Marche.

Passeggiata

Tijdens een dagelijkse ochtendwandeling vanuit La Vecchia Scuola genieten van alle prachtige vergezichten. Hoe heerlijk is dat!