Blog

In de ban van de Italiaanse moestuin. Elke maand een leuk onderwerp. Gerelateerd aan de Italiaanse keuken, ‘haar’ gewoonten en gebruiken en natuurlijk ‘mijn’ eigen moestuin.

Inleiding eerste blog

Mijn eerste blog ballonnetje....

Er zijn regelmatig voorvallen waarbij ik denk “daar zou ik wel wat meer van willen weten”. Een actueel voorbeeld hiervan: welke wintergroenten eten Italianen? Of na de eerste olijvenpluk dit jaar vroeg ik mij af: Wat is eigenlijk precies eerste- en tweede persing olijfolie. Wat wordt er met alle Italiaanse zonnebloemen gedaan?  

 

Gasten komen belangstellend terug van een dagje uit en hebben vragen waar ik niet altijd antwoord op kan geven. Wederom is mijn nieuwsgierigheid wederom geprikkeld. Dus veel nagedacht hoe ik deze nieuwsgierigheid een leuke invulling zou kunnen geven – ik ga bloggen!

Wat is bloggen?

De wijze dame van internet “Wikipedia” geeft de volgende uitleg: Een webblog of blog is een persoonlijk dagboek op een website regelmatig, soms meermalen per dag, wordt bijgehouden. Ik heb niet het streven om mijn dagelijkse ervaringen in een hippe blog op het web te zetten. In tegendeel! Het is ook niet mijn bedoeling om met deze blog reclame te maken voor onze bed & breakfast. Graag wil ik zelf meer ontdekken en indien mogelijk mijn ervaringen uitwisselen met anderen.

Hoe geef ik de inhoud vorm?

Dit is de hoofdbreker geweest en reden waarom ik er al een tijdje mee bezig ben om het ‘ei’ te leggen. Hoe geef ik de inhoud vorm zodat die leuk en interessant blijft en nieuwe inspiratie blijft geven? Wanneer en hoe vaak komt er een nieuwe blog uit? Ondertussen ervaar ik dat de wintermaanden, vanwege het laagseizoen in onze B&B, zich het beste ontlenen om te schrijven. Juist ook in de zomermaanden zijn er leuke onderwerpen die voorbij komen.

 

Het antwoord is gekomen uit mijn interesses. Die hebben op dit moment ‘bijna vanzelfsprekend’ te maken met het leven hier in Italië. Een andere manier van leven en zeker een andere manier van eten. Meer pasta minder brood! Ik probeer Italianen hier nog steeds uit te leggen dat wij in Nederland minstens 1x per dag een heerlijk belegde boterham aten. In tegenstelling tot de pasta die bij ons in Nederland toch echt niet meer dan 1x per week op het hoofdmenu stond.

 

Pasta bestek

In de ban van de Italiaanse moestuin

Het is dan ook best lastig gebleken om een nieuw eetpatroon te vinden. De Italiaanse keuken bestaat zoals bekend hoofdzakelijk uit pasta. Daarnaast wordt er seizoensgebonden en van eigen land gegeten. In de regio waar wij wonen heeft bijna iedereen nog een moestuin en is de groenteboer op de wekelijkse markt van Montefano altijd druk bezocht. In de supermarkt zoek ik nog steeds mijn weg door de diverse soorten ‘kolen’ of ‘snijbieten’ die  op dit moment de schappen vullen.

 

Dus tijd voor verdieping in de Italiaanse keuken en moestuin! Zo nu en dan probeer ik een nieuw receptje uit met de waarschijnlijk door mij persoonlijk ‘vergeten’ groeten. De naam is geboren. In de ban van de Italiaanse moestuin – zo zal mijn blog gaan heten. Elke maand een leuk onderwerp. Gerelateerd aan de Italiaanse keuken, ‘haar’ gewoonten en gebruiken en natuurlijk ‘mijn’ eigen moestuin. Ik ga er een brede invulling aangeven. Zonnebloemen komen toch ook in de Italiaanse keuken voor? Jazeker, bij mij wel…

Inleiding eerste blog

Wie ben ik?

En zo is het idee geboren. Eerst nog even….voor degenen die mij nog niet kennen…een korte introductie. In 2016 heb ik (Gonnie Linssen) samen met mijn man Jurgen onze droom verwezenlijkt door een bed & breakfast te beginnen Italië. Een nieuw leven, andere omgeving en andere cultuur. Je kunt je vast voorstellen dat een dergelijke stap wat aanpassingen met zich meebrengt. Deze verschillen deel ik graag met jullie.

 

Zonder een achtergrond te hebben op het gebied van communicatie of schrijftechnieken, zet ik mijn schroom opzij en laat vandaag met dit bericht mijn eerste persoonlijke blog ballonnetje op…Veel leesplezier.

 

Neem ook een kijkje op onze B&B: www.lemarchebedandbreakfast.com

 

Inleidingsblog december 2017

 

#bloggen #moestuin #keuken #Italië #ideeën #groenten #vragen #antwoorden #blog #webblog #persoonlijk #dagboek #Italiaansleven #Bedandbreakfast